Filmele cu Keanu Reeves au fost interzise din China din cauza susținerii oferite Tibetului

Filmele cu Keanu Reeves au fost interzise din China din cauza susținerii oferite Tibetului Sursa: Facebook

Filmele cu Keanu Reeves au fost retrase de pe platformele de streaming din China după ce acesta a arătat sprijinul său pentru Tibet, o regiune sensibilă din punct de vedere politic, cu o istorie de rezistență la guvernul central al Chinei.

Celebritățile interzise în China

În ianuarie, actorul de la Hollywood a provocat furia utilizatorilor chinezi de pe rețelele sociale când au aflat că va participa la un concert virtual pentru Tibet pe 3 martie. Pe 14 martie, filmele actorului au fost eliminate de pe platformele importante, inclusiv Tencent Video, Youku și iQiyi, conform Los Angeles Times. Cu toate acestea, rămâne neclar dacă acest lucru a fost făcut din cauza unei directive de cenzură emise de stat sau dacă platformele au luat măsuri în mod independent.

Printre filmele afectate s-au numărat unele dintre cele mai mari cunoscute ale lui Reeves, precum „Speed”, trilogia „The Matrix” și „Bill & Ted’s Excellent Adventure”, conform LA Times. Când Insider a căutat numele actorului în chineză pe iQiyi, Tencent Video și Youku, nu au fost găsite rezultate. Reprezentantul lui Reeves nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Insider.

Actorul este cea mai recentă celebritate străină care a deranjat China pentru că și-a arătat sprijinul pentru Tibet. Popstar-ului Lady Gaga i s-a interzis să cânte în China începând cu 2016, după ce a avut o întâlnire de 19 minute cu Dalai Lama, liderul spiritual tibetan văzut de Beijing ca separatist. Filmele actorului Richard Gere au fost interzise în China din cauza legăturilor sale strânse cu Dalai Lama.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dincolo de problema Tibetului, starul pop canadian Justin Bieber a fost interzis să cânte în China în 2017, după ce a postat o fotografie cu el însuși vizitând altarul Yasukuni din Japonia. Actul a stârnit furori, în timp ce sanctuarul comemorează morții din războiul Japoniei și este considerat în China și Coreea de Sud că simbolizează lipsa de remușcare a Japoniei pentru atrocitățile sale din timpul războiului, potrivit Insider.