Evenimentul Zilei > Actualitate > Fiicele lui Maradona, audiate de procurori. Cercetările au legătură cu moartea starului argentian
Fiicele lui Maradona, audiate de procurori. Cercetările au legătură cu moartea starului argentian

Fiicele lui Maradona, audiate de procurori. Cercetările au legătură cu moartea starului argentian

Fiicele lui Diego Maradona au fost audiate de procurori în cadrul investigației care urmărește să stabilească în ce condiții a încetat din viață starul argentian, la finalul lunii noiembrie.

Două dintre fiicele lui Diego Maradona au fost audiate de procurori. Ele au fost chemate să dea declarații în dosarul de omor din culpă deschis după moartea tatălui lor. Procurorii le-au convocat, pentru audieri, pe Gianinna și Jana, două dintre cele două fiice ale fostului star argentinian, conform AFP.

Investigatorii din acest caz intenționează să determine dacă pot fi reţinute responsabilităţi legate de decesul din luna din luna noiembrie.

Gianinna, 31 ani, şi Jana, 24 ani, au fost chemate la audiere de procurorul din San Isidro, o suburbie a capitalei argentiniene, pentru a fi interrogate. Acestea au fost chestionate în legătură cu probleme specifice care au apărut în cursul anchetei. Informația a fost transmisă de o sursă citată de agenţia Telam.

La audierile convocate de procurori, Giannina a sosit însoţită de mama sa, fosta soție a lui Diego Maradona, Claudia Villafane. Ea a fost audiată în prezența unui avocat și s-a aflat în fața anchetatorilor vreme de aproximativ trei ore.

Giannina a ieșit de la audieri fără să facă declarații.

Cea de-a doua fiică a lui Maradona, Jana, rezultată din relația cu Valeria Sabalain, a depus mărturie după sora ei. La ieșirea din biroul procurorului, nici ea nu a făcut declarații publice.

Fiicele lui Maradona audiate de procurori

Justiţia argentiniană caută să stabilească dacă a existat o neglijență sau imprudență în administrarea tratamentului primit de Diego Maradona. Investigația deschisă urmărește să stabilească cauzele stopului cardiac ce au dus la decesul starului Argentinian. Acesta a încetat din viață pe 25 noiembrie.

Inițial, investigația i-a vizat pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Cercetările au fost extinse la un psiholog şi doi infirmieri. În prezent, sunt cercetate şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu.

Pe 8 martie, procurorul va convoca o comisie medicală de experţi, pentru a înţelege mai bine lanţul de responsabilităţi. Comisia va fi alcătuită din nouă experţi, printre care medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diverse discipline.