Audiere cu întreruperi la Comisia Afacerilor Europene. Momente penibile în Parlament

Audiere cu întreruperi la Comisia Afacerilor Europene. Momente penibile în Parlament

Deși Parlamentul este recunoscut pentru cheltuielile sale extravagante, întreținere, mașini, pensii speciale, îndemnizații etc. se pare că instituția are probleme cu asigurarea resurselor necesare pentru desfășurarea activității zilnice a parlamentarilor. Astfel încât aceștia sunt puși în situații penibile precum cea descrisă de deputatul USR Iulian Bulai.

Ședința Comisiei de Afaceri Europene (CAE), în cadrul căreia a fost audiat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a fost întreruptă în mai multe rânduri din cauza unor probleme de natură tehnică, susține deputatul USR Iulian Bulai. Într-o postare pe Facebook, Bulai a arătat că audierea ministrului s-a făcut prin platforma ZOOM, pusă la dispoziție de Google, iar ședința s-a ținut de pe un cont personal.

„Sunt în Comisia de Afaceri Europene (CAE), îl audiem pe ministrul Fondurilor Europene: la fiecare 35 de minute se încheie sedința, pauză câteva minute, și iar înapoi pe Zoom. Ca să fie gratis ședința online. Ședința se ține pe un cont personal. Parlamentul nu are 65 de lei pe lună pentru un abonament la Zoom pentru CAE. Are, în schimb, bani pentru pensii speciale, diurne și sume forfetare. Avem nevoie de reformă și de oameni competenți în funcții publice”, a arătat deputatul USR în postarea de pe Facebook.

În altă ordine de idei, deputatul Iulian Bulai a susține că în cadrul audierii ministrului Marcel Boloș la Comisia de Afaceri Europene nu au fost lămurite aspecte legate de programele europene și de finanțările pe care urmează să le primească statul român.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Și am aflat că nu știm nimic, n-am negociat nimic clar, Programul de reziliență și recuperare se va scrie în curând. Nu știm dacă vor fi bani alocați pentru Moldova – pentru autostrăzi și spitale regionale, pentru susținerea IMM-urilor și a forței de muncă –, dar știm sigur că Ministerul Fondurilor Europene nu se angajează în niciun fel să susțină alocarea acestor finanțări”, a arătat Iulian Bulai.

El a precizat că Guvernul trebuie să aibă în vedere finanțarea investițiilor în infrastructură și susținerea antreprenorilor, în special a celor din zona Moldovei.

„Dacă tot suntem într-o fază primară a gândirii Programului de reziliență și recuperare al României, ar fi cazul – și ar fi imperativ necesar – ca ministrul Boloș și, în general, Guvernul României să aibă în vedere introducerea în acest program a investițiilor în infrastructură și sprijinirea reală și a antreprenorilor, și a pieței muncii în Moldova. Voi urmări în perioada imediat următoare felul în care Guvernul se achită de datoriile, atât de amânate, către Moldova și oamenii ei”, a arătat deputatul USR.