La solicitarea unui procuror anticorupţie, judecătorul Richard Concepcion Carhuancho a declarat că există „suspiciunea gravă” că Keiko Fujimori, în vârsta de 43 de ani, conduce „o organizaţie criminală închistată în partid”, care spală bani de origine ilegală, şi că există „pericolul ca aceasta să fugă” , relatează AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

„Singurul mod de acţiune în cazul său este indubitabil închisoarea preventivă”, a adăugat magistratul. Keiko Fujimori conducea „o structură de putere pentru a comite aceste infracţiuni”, a mai precizat el.

În data de 18 octombrie, justiţia peruană a dispus eliberarea opozantei, fiica fostului preşedinte Alberto Fujimori (1990-2000), care se afla în arest preventiv de o săptămână în cadrul anchetei privind scandalul de corupţie Odebrecht, compania care a dat mită pentru a obţine lucrări publice în America latină.

Fiica fostului preşedinte Alberto Fujimori şi de două ori candidată la preşedinţia ţării, Keiko Fujimori a negat în mod repetat că ar fi comis vreo ilegalitate şi a descris eforturile procurorilor de a o încarcera drept o tentativă de a o împiedica să fugă de „persecuţie politică”.