Fiica dictatorului nord-coreean, pe urmele tatălui. Apare tot mai des la evenimente militare

Fiica dictatorului nord-coreean, pe urmele tatălui. Apare tot mai des la evenimente militare Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Serviciile speciale din Coreea de Sud considera că fiica liderului nord-coreean Kim Jong-un ar putea fi succesoarea sa la conducerea ţării. Aceasta participă tot mai des la parade militare şi lansări de rachete.

Kim Jong-un şi-ar fi găsit moştenitor. Este vorba de fiica sa pe care o ia tot mai des cu el la evenimente militare.

Fiica lui Kim Jong-un, pe urmele tatălui

Candidatul la postul de director al Serviciului Naţional de Informaţii din Coreea de Sud (NIS), Cho Tae-yong, a declarat joi că o consideră pe fiica liderului nord-coreean Kim Jong-un drept „cea mai probabilă succesoare” a acestuia.

Totuşi, funcţionarul a recunoscut că agenţia lasă deschise toate posibilităţile în ceea ce priveşte problema succesiunii în ţara vecină, informează EFE.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din analiza activităţilor ei publice şi a nivelului de respect arătat faţă de ea în Nord de la prima ei apariţie publică, Kim Ju-ae (numele pe care se crede că îl are fata – n.r.) pare a fi succesoarea cea mai probabilă”, a apreciat Cho în timpul unei audieri parlamentare în faţa comisiei însărcinate cu ratificarea numirii sale.

Kim Jong-un şi fiica sa

Sursa foto: captură

Fiica dictatorului

Cho a spus că NIS lasă deschise toate posibilităţile în ceea ce priveşte succesiunea. Kim Jong-un este încă tânăr (se crede că are în jur de 41 de ani). Şi nu pare să prezinte probleme de sănătate foarte grave. Plus că există multe alte variabile, inclusiv existenţa mai multor copii ai lui Kim Jong-un.

Este pentru prima dată când un reprezentant al Serviciului de Informaţii sud-coreean – care până acum considerase prematur să facă astfel de analize – face o declaraţie de acest tip despre fiica liderului de la Phenian. Se crede că aceasta are în jur de 11 ani. Ea şi-a făcut prima apariţie publică în noiembrie 2022.

Diferite autorităţi sud-coreene au subliniat faptul că fata a apărut mai ales la evenimente militare. De la parade, la lansări de rachete. Deşi a fost menţionată în repetate rânduri şi teoria conform căreia Kim Jong-un ar fi optat să se afişeze cu fiica sa pur şi simplu pentru a-şi consolida imaginea de tată preocupat de viitorul ţării.

Kim Jong-un

Sursa foto. Twitter

Copiii lui Kim Jong-un

Ţinând cont de tradiţia marcant patriarhală a Coreei de Nord, posibilul viitor moştenitor să fie un frate al fetei. Deşi nu este cunoscut cu certitudine numărul copiilor lui Kim şi genul lor.

De altfel, chiar Cho a declarat joi că, din informaţiile sale, Kim mai are un copil al cărui gen este necunoscut. O declaraţie care intră în conflict cu analizele anterioare ale NIS care sugerau că liderul nord-coreean ar avea trei copii. Iar cel mai mare dintre ei ar fi băiat.

Opacitatea extremă din jurul ţării şi a regimului Kim fac imposibilă cunoaşterea mai multor detalii despre ceea ce se întâmplă în Coreea de Nord. Cu atât mai puţin în familia liderului de la Phenian.

Kim Jong-un a devenit al treilea membru al familiei sale care a ajuns la putere. După ce i-a succedat tatălui său, Kim Jong-il. Ultimul a murit în 2011 şi care, la rândul său, i-a succedat tatălui său Kim Ir-sen, bunicul actualului lider şi fondatorul „dinastiei Kim”. Ultimul are a murit în 1994, după 36 de ani la putere.