Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a demonstrat acest lucru, joi, când l-a atacat pe președintele USR Dan Barna. Liderul social-democrat a aplicat tactica lui Victor Ponta din 2014. La acea vreme, fostul premier a imitat, în prima dezbatere televizită cu Klaus Iohannis, o secvență din celebrul serial „House of Cards”.

Fifor a declarat că PSD nu poate să lase țara pe mâna unor „aventurieri superficiali”, care se inspiră din serialul „Game of Thrones”. Secretarul general social-democrat a amintit felul în care Daenerys Targaryen a ars din temelii „Debarcaderul Regelui” și i-a transmis lui Dan Barna că „nu vă vom permite să daţi foc ţării”.

„PSD are datoria de a rămâne responsabil şi de a nu lasa ţara pe mâna unor aventurieri superficiali a căror viziune este desprinsă, după cum a afirmat liderul acestora, din celebrul serial «Game of Thrones». Un serial care, daţi-mi voie să va reamintesc, s-a cam încheiat în … flăcări! Mulţumim pentru avertisment, domnule Barna! Nu vă vom permite să daţi foc ţării. Guvernare înseamnă maturitate şi responsabilitate, nu o joacă pe seama României. #fărăaventurieriînfuncţiipublice”, a scris senatorul PSD, pe Facebook.

În prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din 2014, fostul premier Victor Ponta a încercat să îl încolțească pe contracandidatul său, actualul președinte Klaus Iohannis, imitând o scenă din serialul „House of Cards”. Ponta i-a cerut public lui Iohannis să își ceară scuze pentru un articol apărut în ziarul de campanie al Alianței Creștin Liberale (n.r. – din care făceau parte PNL și PDL). Candidatul PSD de la acea vreme considera că soția sa, Daciana Sârbu, a fost jignită de către ziarul respectiv. Discuția s-a terminat cu replica lui Klaus Iohannis, care a spus că nu crede că a greșit cu ceva, însă își cere scuze dacă s-a întâmplat ceva de care este responsabil.