Evenimentul Zilei > Sport > FIFA modifică regulile în fotbal. Ce va fi permis după reluarea campionatelor
FIFA modifică regulile în fotbal. Ce va fi permis după reluarea campionatelor

FIFA modifică regulile în fotbal. Ce va fi permis după reluarea campionatelor

Echipele de fotbal vor avea dreptul la 5 schimbări în timpul meciurilor pe care le vor disputa în competițiile pe care le vor disputa în acest sezon. Măsura a fost adoptată pentru a-i proteja pe fotbaliștii afectați de întreruperea sezonului competițional din cauza pandemiei de coronavirus, anunţă FRF.

Potrivit unui comunicat al FRF, modificările la regulament au operate la propunerea FIFA, pentru a proteja fotbaliștii. Pentru a nu afecta cursivitatea jocului, însă, cele cinci schimbări vor putea fi efectuate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei, prevede noul regulament. Măsura este valabilă doar în competițiile aflate în curs de desfășurare, care urmează să se încheie până la finalul anului.

„În baza propunerii primite din partea FIFA şi pentru a proteja fotbaliştii în urma întreruperii competiţiilor cauzată de pandemia COVID-19, IFAB (International Football Association Board) a acceptat o modificare în Legile Jocului. Prin urmare, unei echipe îi vor fi permise câte 5 înlocuiri pe meci, însă, pentru a nu afecta cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult 3 momente de întrerupere a partidei. Această regulă va putea fi aplicată în competiţiile aflate în desfăşurare sau care urmează să debuteze şi să se finalizeze până la 31 decembrie 2020”, se arată în comunicatul federaţiei.

Amendamentul intră în vigoare imediat şi a fost conceput ţinând cont de impactul pe care îl pot avea asupra jucătorilor comprimarea calendarului competiţional şi posibilitatea disputării jocurilor, până la finalul anului, în cele mai diverse condiţii meteo.

Regula celor 5 schimbări a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.