Aceasta este povestea extraordinară a lui Millie Lucas din Perth (Australia), considerată miraculoasă. Suferea de mai mult timp de sindromul Li-Fraumeni, o boală rară care afectează tinerii şi constă într-o predispoziţie la diferite tumori. Iar când a fost diagnosticată cu cancer la creier, i-au mai prognozat câteva luni de viaţă. Însă a reuşit să se vindece după o operaţie dificilă şi o lungă terapie.

Daily Mail povesteşte că Millie a fost salvată de doctorul Charlie Teo, care a eliminat doar 98% din masa tumorală. Operată în iunie, fetiţa de 12 ani a fost dusă în Germania pentru îngrijiri. Echipa doctorului Teo a luptat împreună cu copila în toate felurile posibile, cu toate previziunile foarte puţin încurajatoare. Au reuşit să învingă boala în mod miraculos şi să redea o nouă speranţă fetiţei şi familiei sale dar şi numeroşilor bolnavi aflaţi în aceeaşi situaţie cu a lui Millie.

Când fetiţa a descoperit că avea această teribilă boală genetică, s-a crezut că speranţele de viaţă erau minime. Şi medicii din Australia i-au dat puţine luni de viaţă şi, ca şi cum nu era de ajuns, operaţia la care trebuia să fie supusă o putea lăsa paralizată. Iată însă că a reuşit să supravieţuiască şi să se însănătoşească.

Părinţii,Grant Lucas şi Monica Smirk, au creat o pagina de Facebook pentru ea (Team MillStar), au scris cuvinte simţitoare, mişcătoare, pentru a aminti situaţia care le-a schimbat viaţa. „Suntem extaziaţi fiindcă Millie a noastră s.a întors la şcoală cu sora sa şi este foarte fericită”, a scris mama fetei. Printre altele a explicat că graţie terapiilor a reuşit să se recupereze ”putând să-şi folosească normal picioarele şi curând va putea să folosească şi braţul drept”. În afara şcolii şi-a reluat lecţiile de muzică, a început să cânte,cum făcea înainte de a fi diagnosticată de cancer la creier.

„Millie s-a întors din Germania, se simte bine şi merge la şcoală împreună cu soara sa Tes, de 15 ani”, au mai scris părinţii. Emoţionante sunt şi mulţumirile tatălui, Grant Lucas, adresate echipei doctorului Teo, care n-au abandonat lupta, deşi şansele erau foarte mici. „Mulţumesc, Charlie Teo. Dacă am fi ascultat de medicii australieni, miracolul n-ar fi putut fi posibil şi mi-aş fi pierdut copila”.

Amelia 'Milli' Lucas' (middle) and her parents (left mother Monika and right father Grant) celebrated Father's Day together on Sunday

Miracle girl Amelia Lucas (pictured with Dr Teo) has returned home to Australia and started school again after undergoing an alternative treatment plan in Germany
'Milli has recently returned [from Germany], is doing well and now back at school with her 15-year-old sister Tess (right),' they said

Te-ar putea interesa și: