Ferrari F12 berlinetta, "bombă" sexy

Ferrari F12 berlinetta, "bombă" sexy

Cea mai puternică sculptură mobilă realizată vreodată de Ferrari prinde ”suta” în numai 3,1 secunde. Formele senzuale ascund privirii tehnologia de vârf, preluată înclusiv din Formula 1, și un motor V12 de poveste.

F12 berlinetta, urmașul modelului 599 GTB Fiorano, este cel mai puternic Ferrari creat și omologat pentru a zburda pe drumuri publice. 740 de cai-putere stau mărturie în acest sens.

Întâmplător sau nu, F12 berlinetta ar putea fi și cel mai sexy supermodel realizat vreodată de faimoasa casă italiană.

Cei 740 de cai-putere ai sculpturii mobile realizate din aluminiu vor fi livrați de un uriaș motor V12, în cel mai pur stil Ferrari. Mica uzină de sub capotă este conectată la o transmisie ”furată” de la monoposturile de Formula 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Binomul motor-cutie de viteze este în mare măsură răspunzător de performanțele bineînțeles uluitoare ale coupe-ului. F12 berlinetta atinge 200 km/h, cu start de pe loc, în 8,5 secunde.

Majoritatea mașinilor ”normale” au nevoie de un răgaz mai generos pentru a prinde ”suta” – un prag în dreptul căruia noul Ferrari se găsește după numai 3,1 secunde. Simpla lecturare a acestei informații ia mai mult timp!

Ferrari le-a lăsat viitorilor proprietari plăcerea de a face cuvenita măsurătoare a intervalului 0-340 km/h – aceasta din urmă fiind viteza maximă cu care F12 își poate transporta pasagerii.

Cu cine concurează: Lamborghini Aventador LP700-4, Pagani Huayra, Koenigsegg Agera, Chevrolet Corvette ZR1, Bentley Continental Supersports Când vine în România: în luna octombrie <iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/gZ18G_I0WUk" height="315" width="633"></iframe>