Evenimentul Zilei > International > Fermierii francezi, în tractoare, au luat cu asalt centrul Parisului. Video în articol
Fermierii francezi, în tractoare, au luat cu asalt centrul Parisului. Video în articol

Fermierii francezi, în tractoare, au luat cu asalt centrul Parisului. Video în articol

Fermierii francezi coboară spre centrul Parisului cu tractoarele lor protestând împotriva reglementărilor globaliste.

Fermierii în tractoare blochează drumurile pentru a protesta deoarece sunt acuzaţi de schimbările climatice. Ei se revoltă totodată şi împotriva politicilor guvernamentale globaliste.

Aşadar, fermierii (VIDEO AICI) s-au reunit pe Avenue Foch, în apropiere de Champs Elysees și Arcul de Triumf, pentru a protesta împotriva reglementărilor care au scopul de a devasta sectorul agricol. Principalele lor preocupări se concentrează în jurul „atacurilor” din partea  mass-media și a politicienilor, unde fermierii sunt acuzați de probleme de mediu și presaţi să-și modifice comportamentul în numele prevenirii schimbărilor climatice.

De asemenea, ei se tem că tranzacțiile comerciale ale UE cu Canada și blocul Mercosur din America de Sud vor inunda piața cu mărfuri mai ieftine la standarde mai mici. Cele două sindicate principale ale fermierilor au cerut o întâlnire privată cu Macron pentru a discuta politicile sale.

Aceasta este doar una dintre numeroasele revolte anti-globaliste care au loc în toată Europa

-La începutul acestei luni, fermierii germani au blocat drumurile din Hamburg cu tractoarele lor pentru a protesta împotriva reglementărilor de mediu.

-Luna trecută, mii de fermieri olandezi au coborât și ei la Amsterdam pentru a protesta împotriva unei propuneri guvernamentale de reducere a producției de animale cu până la 50% în numele prevenirii încălzirii globale.

-Mișcarea vestelor galbene din Franța, care tocmai a marcat prima aniversare, a început, de asemenea, ca o reacție împotriva creșterilor oneroase de impozitare pe gaz și a altor reglementări care afectează muncitorii din mediul rural.