Evenimentul Zilei > International > Un feribot cu 258 de persoane la bord S-A SCUFUNDAT! Bilanțul este tragic: 4 morți, 88 dispăruți
Un feribot cu 258 de persoane la bord S-A SCUFUNDAT! Bilanțul este tragic: 4 morți, 88 dispăruți

Un feribot cu 258 de persoane la bord S-A SCUFUNDAT! Bilanțul este tragic: 4 morți, 88 dispăruți

Un feribot care face legătura între insule în Filipine, cu 258 de persoane la bord - pasageri și echipaj - printre care și turiști de Crăciun, s-a scufundat, azi, după ce a înfruntat vremea neprielnică, vânturi puternice și valuri uriașe, în nord-estul țării, anunță presa americană.

Conform datelor de la această oră, cel puțin patru persoane au murit și alte 88 sunt date dispărute, au anunțat oficialii, citați de USA Today.

Mai mult de 160 de persoane au fost salvate, în viață, din apele mării de forțele navale, paza de coastă și o flotilă de bărci de pescari, după ce vasul  M/V Mercraft 3 s-a scufundat în Strâmtoarea Polillo, între orașul Infanta din provincia Quezon și destinația feribotului, insula Polillo, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Armand Balilo.

Unul dintre supraviețuitori, Donel Jade Mendiola, a declarat pentru prostul de radio DZMM că vremea rea a întârziat plecarea vasului, dar ulterior condițiile meteo s-ar fi îmbunătățit și nava a plecat din orașul Real. Vântul puternic și valurile mari au început, însă, la circa două ore de la începutul călătoriei, a precizat el.

„Nava s-a oprit și a început să ia apă la bord în partea din față. Pasagerii s-au strâns în cealaltă parte, iar feribotul a început să se scufunde”, a povestit Mendiola. Pasagerilor li s-a spus să îmbrace vestele de salvare.

Navele pazei de coastă, ale forțelor navale și bărci ale pescarilor au salvat 166 de persoane, inclusiv multe care pluteau în marea agitată.

Eforturile de salvare vor continua, în ciuda faptului că valurile sunt mari și s-a lăsat întunericul, a precizat Balilo, care a adăugat că elicopterul pazei de coastă a încercat să ajungă în zonă, dar nu a reușit din cauza vântului puternic.

Mulți dintre cei salvați au fost transportați în satul Dinahican în Infanta, unde oficialii locali au adus haine, mâncare, apă și medicamente.
Many of those rescued were taken to Dinahican village in Infanta, where

Furtunuri frecvente, nave prost întreținute și nerespectarea regulilor de siguranță sunt motivele pentru care au avut loc accidente pe mare în Filipine, printre acestea se numără și cel din 20 decembrie 1987, când feribotul Dona Paz s-a scufundat după ce s-a ciocnit cu o cisternă cu combustibil, ucigând mai mult de 4.300 de oameni în cel mai grav accident maritim pe timp de pace.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: