În Arad, autoritățile autoritățile au fost supuse unor adevărate teste de foc. Pompierii au reușit să salveze mai mulţi copii în ultimul moment din maşinile înghiţite de apă. În urma fenomenelor meteo extreme care au lovit județul, mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit de urgență.

În municipiul Arad a plouat torențial, iar sistemul de canalizare nu a făcut faţă. Mai multe maşini au fost prinse de apă, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență pentru a salva mai mulţi minori blocaţi în maşinile prinse sub apă.

Județul Arad s-a aflat sub cod galben de ploi şi vijelii până pe 8 iunie la ora 23:00. În acest interval au fost semnalate averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Pompierii sunt în alertă în urma zecilor de apeluri la numărul de urgenţă, scrie România TV.

Meteorologii au emis emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată, care intră în vigoare marți, 9 iunie, începând cu ora 06:00. Sunt așteptate averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Zonele vizate de avertizarea meteorologică de vreme rea sunt următoarele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Harghita, Mureş, Covasna, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

„Ploile vor avea şi caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp“, potrivit informațiilor oferite de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astăzi, maxima termică va fi de 32 de grade Celsius, în timp ce la noaptea se vor înregistra în jur de 17 grade.