Evenimentul Zilei > Actualitate > Fenomene extreme în România. Pompierii adună grindina cu lopata. Video
Fenomene extreme în România. Pompierii adună grindina cu lopata. Video

Fenomene extreme în România. Pompierii adună grindina cu lopata. Video

În Vâlcea a căzut grindina. Cinci județe din România sunt vizate de cod galben de inundații. Pompierii intervin în Prahova.

Cantități mari de gheață au căzut în orașul Horezu din Vâlcea. La fața locului au intervenit pompierii. Județul Vâlcea se află sub cod galben de ploi, descărcări electrice și grindină.

20 de minute a căzut grindină, suficient cât vara să pară iarnă, după cum relatează localnicii, potrivit voceavalcii.ro.

Judeţul Vâlcea e vizat de precipitaţii de peste 25-30 litri pe metru pătrat şi, izolat, 40 litri pe metru pătrat.

Cod galben de inundații în cinci județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, vineri, 11 iunie, mai multe atenționări cu privire la pericolul de inundații care vizează cinci județe din România. Este vorba despre județele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Hunedoara. Codul galben de inundații este valabil pentru următoarele ore.

Inundații locale și creșteri periculoase ale cantităților de apă pot fi semnalate până la ora 23.00.

Inundații în Prahova

În trei localități din Prahova au intervenit pompierii, pentru a evacua apele din locuințe și beciuri și dintr-un cămin al unei stații de epurare, potrivit ultimelor informații. Două locuințe au fost inundate în Breaza. În Bănești, pompierii au intervenit în cazul unui beci inundat.

În municipiul Câmpina a fost inundat un beci, o curte și un cămin de pompe de la stația de epurare. Pompierii au intervenit și în acest caz, potrivit Agerpres.