Evenimentul Zilei > Actualitate > UPDATE. Incendiu uriaș la o fabrică cu substanțe periculoase. Intervin zeci de pompieri. Au fost chemate ajutoare din alte județe  
UPDATE. Incendiu uriaș la o fabrică cu substanțe periculoase. Intervin zeci de pompieri. Au fost chemate ajutoare din alte județe  

UPDATE. Incendiu uriaș la o fabrică cu substanțe periculoase. Intervin zeci de pompieri. Au fost chemate ajutoare din alte județe  

Un incendiu uriaș a cuprins o fabrică de frigidere din județul Timiș. Pompieri din trei județe încearcă să domolească flăcările care au cuprins 10.000 de metri pătrați. Cel puțin 12 autospeciale au fost trimise la fața locului.

Un incendiu uriaș a cuprins o fabrică de frigidere, din județul Timiș. Din primele informații furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a luat foc hala a unui producator de frigidere, din comuna Șag, județul Timiș.

UPDATE ora 2.30. Alte două autospeciale de pompieri, din județele Hunedoara și Alba, se îndreaptă către locul incendiului, în sprijinul colegilor de la ISU Timiș.

Informațiile de ultimă oră furnizate, pentru evz.ro, de purtătorul de cuvânt al ISU Timiș, sublocotenent Elena Megherea, arată că incendiul de mari proporții nu ar pune în pericol populația.

Totuși, în interiorul halei de 10.000 de metri pătrați care a luat foc se aflau butelii de Ciclopentan, GPL, izobutan și propan, toate fiind inflamabile.

Pompierii au reușit să scoată multe dintre butelii, însă nu poate fi estimat dacă toate substanțele periculoase au fost evacuate la timp pentru a preveni o eventuală explozie sau o intoxicare.

„Așteptăm avizul autorităților competente pentru a se stabili dacă vom trimite un mesaj RO ALERT, pentru degajarile de fum. Din fericire, hala care a luat foc nu se află în imediata apropiere a zonelor locuite”, a precizat Elena Megherea.

Preeventiv, autoritățile au oprit traficul în zona fabricii, în contextul unei eventuale explozii.

UPDATE ora 01.30

Pentru optimizarea misiunii, Inspectaratul pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș a suplimentat echipajele operative cu pompieri aflați în turele libere.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite că, pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafața de aproximativ 10.000  de metri pătrați, intervin 37 de salvatori cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD.

În sprijinul pompierilor de la ISU Timiș au fost dislocate forțe și mijloace de intervenție de la ISU Arad și ISU Caraș-Severin.

Din informațiile primite până la această oră reiese că nu ar fi persoane surprinse în interior.

 

Totodată, IGSU a transmis că, pentru limitarea pericolului la locul intervenției, pompierii au scos în afara zonei afectate rezervoare care conțin substanțe periculoase.

Echipajele operative vor fi suplimentate cu 2 mașina de stingere de la ISU Hunedoara și ISU Alba.

Incendiu uriaș la o fabrică de frigidere

O altă fabrică a ars după ce un incendiu de proporții a izbucnit, pe 6 mai, la o fabrică de hârtie igienică din Parcul Industrial din Dej.

În foarte scurt timp, hala, care se întinde pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați, a fost cuprinsă de vâlvătaie. Flăcările au fost observate de angajați, în jurul orei 16.00.

 

Șase persoane au fost consultate de medici, dar nu au avut nevoie de transport la spital. Angajați au fost intoxicați cu fum și afectați de arsuri ușoare

Intervenția a fost una foarte complicată, din cauza fumului gros, dar și pentru că flăcările au cuprins și partea de sus a halei. Astfel încât exista pericolul ca respectiva construcție să se prăbușească peste pompieri.

Un alt incendiu violent a afectat fabrica de Mobilă Dalin, din Reghin, județul Mureș, pe 30 aprilie.

Flăcările au cuprins halele pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați.

ISU Mureş a transmis un mesaj prin RO-ALERT pentru evitarea zonei, având în vedere degajările însemnate de fum care pot afecta circulaţia pe raza municipiului Reghin