Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu de proporții la o fabrică de hârtie igienică. Angajații nu au reușit să facă față flăcărilor. VIDEO
Incendiu de proporții la o fabrică de hârtie igienică. Angajații nu au reușit să facă față flăcărilor. VIDEO

Incendiu de proporții la o fabrică de hârtie igienică. Angajații nu au reușit să facă față flăcărilor. VIDEO

Un incendiu de mari dimensiuni a izbucnit, joi, la o fabrică de hârtie igienică, iar pompierii au avut mult de furcă pentru a domoli focul.

UPDATE: După evenimentul de ieri, reprezentanții companiei afectate de incendiu au oferit un punct de vedere pe care îl publicăm integral.

În cursul zilei de ieri, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Șase dintre colegii noștri au avut nevoie să fie evaluați de către echipajele de urgență care au fost prezente la fața locului, conform cu procedura; nu au necesitat alte îngrijiri medicale. Le mulțumim încă o dată echipajelor de pompieri care au stins incendiul.

Daunele sunt exclusiv de natură materială. Doar una dintre mașinile de produs hârtie tissue este afectată, dar celelalte mașini și liniile de converting funcționează în parametri normali. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată și am început deja procesul de reconstrucție. Compania își va desfășura activitatea în mod obișnuit”, au precizat reprezentanții companiei.

Un incendiu de proporții a izbucnit, joi după-amiază, la o fabrică de hârtie igienică din Parcul Industrial din Dej. În foarte scurt timp, hala, care se întinde pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați, a fost cuprinsă de vâlvătaie. Flăcările au fost observate de angajați, în jurul orei 16.00.

Angajații au încercată să domolească incendiul, până la venirea pompierilor, dar nu au reușit să facă față flăcărilor puternice

Ei au sunat la numărul de urgență 112 și au încercat să țină focul sub control până la sosirea echipajelor de pompieri. Nu au reușit, iar incendiul s-a extins cu repeziciune.

De la Dej au fost trimise trei autospeciale pentru stingerea incendiului și, de asemenea, alte două autospeciale au venit de la Cluj-Napoca, după cum notează dejeanul.ro. 

Șase persoane au fost consultate de medici, dar nu au avut nevoie de transport la spital. Angajați, intoxicați cu fum și afectați de arsuri ușoare

Intervenția a fost una foarte complicată, din cauza fumului gros, dar și pentru că flăcările au cuprins și partea de sus a halei. Astfel încât exista pericolul ca respectiva construcție să se prăbușească peste pompieri, conform sursei citate.

La locul incendiului a ajuns și un echipaj SMURD. Șase persoane au fost consultate, fiind suspectate de intoxicație cu fum și arsuri. Însă, cazurile nu au fost grave, și niciunul dintre angajați nu a necesitat transportul la spital.

Fabrica este deținută în proporție de 90% de un fond de investiții din Polonia. În afacere a intrat și un român

Respectiva fabrică a fost deschisă în anul 2016 și în ea s-au investit aproximativ 90.000.000 de lei. Proprietarul afacerii este un fond de investiții din Polonia, care deține 90% din acțiuni. De asemenea, 10% se află în proprietate lui Ioan Tecar, un om de afaceri din orașul Dej.