Evenimentul Zilei > EVZ Special > Incendiu violent la Fabrica de Mobilă Dalin din Reghin. Flăcările au cuprins hale de depozitare pe o suprafață de 1.000 mp
Incendiu violent la Fabrica de Mobilă Dalin din Reghin. Flăcările au cuprins hale de depozitare pe o suprafață de 1.000 mp

Incendiu violent la Fabrica de Mobilă Dalin din Reghin. Flăcările au cuprins hale de depozitare pe o suprafață de 1.000 mp

Incendiu violent la Fabrica de Mobilă Dalin din Reghin, județul Mureș. Flăcările au cuprins halele pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați.

Un incendiu violent a izbucnit, vineri seara, la Fabrica de Mobilă DALIN din municipiul Reghin. Incendiul a cuprins o serie de hale cu o suprafaţă de peste 1.000 mp, cu pericol de propagare la alte hale învecinate. Din această cauză au fost alertaţi inclusiv pompierii din Harghita şi Bistriţa-Năsăud.

Incendiul a cuprins halele de depozitare

„Incendiul se manifestă violent pe o suprafaţă de mai mare de 1.000 mp la mai multe hale de depozitare cu posibilitate de propagare la halele învecinate. Intervenţia este în derulare.

În cadrul intervenţiei au fost alertaţi pentru a interveni în sprijin pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Garda de Intervenţie Miercurea Nirajului, pompierii voluntari Ruşii Munţi, Gurghiu, Ibăneşti, Hodac, pompierii voluntari din cadrul serviciului privat Kastamonu şi au fost alertate pentru a interveni în sprijin ISU Bistriţa-Năsăud şi ISU Harghita”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.

ISU Mureş a transmis un mesaj prin RO-ALERT pentru evitarea zonei, având în vedere degajările însemnate de fum care pot afecta circulaţia pe raza municipiului Reghin, relatează Agerpres .

Din primele informații nu sunt victime umane, iar forțele de intervenție se luptă pentru a localiza incendiul și pentru a ilimita la maximum pierderile. Cauzele incendiului nu sunt momentan cunoscute, iar ele vor fi făcute publice după finalizarea cercetărilor preliminare după stingerea completă a incendiului. Fabrica de Mobilă Dalin din Reghin este una cunoscută în județul Mureș și s-a mai confruntat în trecut cu o situație similară.

Un incendiu a avut loc la Dalin, Reghin și în anul 2017 la secția de vopsitorie

În septembrie 2017 a mai avut loc la aceeași fabrică un incendiu la secția de vopsitorie. Incendiul de la Fabrica de mobilă Dalin, care se află în oraș, a fost semnalat la Dispeceratul 112 , iar în jurul orei 12:30 era deja localizat și nu se mai putea propaga la celelalte hale. Din fericire, atunci nu s-au înregistrat victime.