Evenimentul Zilei > Politica > Orban, nostalgic în fața tractoarelor de la Reghin. Ce și-a amintit
Orban, nostalgic în fața tractoarelor de la Reghin. Ce și-a amintit

Orban, nostalgic în fața tractoarelor de la Reghin. Ce și-a amintit

Premierul Ludovic Orban s-a declarat impresionat că o societate românească a reușit să relanseze producția autohtonă de tractoare.

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a declarat impresionat de unicul producător român de tractoare articulate forestiere şi de tractoare pentru agricultură.

„Ca atare, sunt literalmente impresionat de faptul că o companie cu capital românesc a reuşit această performanţă, să asigure renaşterea industriei producătoare de tractoare, o renaştere aşa, ca o pasăre Phoenix, şi să ajungă la un asemenea nivel tehnologic şi la o asemenea capacitate de a produce tractoare competitive”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au vizitat, vineri, SC IRUM SA Reghin, o companie cu capital românesc care a împlinit 67 de ani, unde s-au întâlnit cu directorul general al companiei, Mircea Oltean.

Cu acest prilej, Ludovic Orban a rememorat vremurile în care, înainte să intre în politică, a lucrat în cadrul fabricii Tractorul Braşov, ca tânăr inginer TCM, la secția de montaj. Actualul premier a precizat că a fost martor la distrugerea și falimentarea societății de stat.

„Şi am văzut cu ochii mei cum a fost distrus Tractorul Braşov şi cum, din păcate, un domeniu de activitate absolut necesar într-o ţară care este a cincea ţară ca potenţial agricol a fost pus pe butuci de nişte politruci şi de o directorime care a jefuit Tractorul Braşov şi până la urmă astăzi nu mai există Tractorul Braşov, astăzi există malluri, parcuri şi diferite alte suprafeţe”, a povestit Ludovic Orban.

Ludovic Orban a arătat că, din acest motiv, dorește să susțină companii precum IRUM o fabrică renăscută şi modernă, care produce utilaje competitive.

„Prezenţa noastră aici este, evident, şi de a discuta de proiecte de viitor şi modalitatea în care putem să utilizăm toate pârghiile pe care guvernul le are la dispoziţie pentru a putea sprijini industria românească şi companiile româneşti care vor să se dezvolte, vor să se internaţionalizeze, vor să genereze noi produse competitive”, a mai spus Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: