Evenimentul Zilei > International > Fenomen meteo extrem de rar! Un fotograf și-a riscat viața ca să surprindă imaginea
Fenomen meteo extrem de rar! Un fotograf și-a riscat viața ca să surprindă imaginea

Fenomen meteo extrem de rar! Un fotograf și-a riscat viața ca să surprindă imaginea

Un fotograf australian nu a luat în calcul pericolul la care se expune și a surprins o imagine de zile mari în timpul unei furtuni extrem de puternice.

În timp ce majoritatea oamenilor se adăpostesc, pentru a-și proteja viețile, australianul Vaughan Laws este plecat să vâneze furtuni. Și uneori, reușește să surprindă cadre uimitoare. Așa cum este cazul acestei imagini realizate, joi, în suburbia Frankston din Melbourne, pe care o clasează în topul celor mai bune cinci fotografii ale sale.

Fotografie uimitoare surprinsă de un australian în timpul unei furtuni

Când Laws a auzit că prognoza meteo anunța „furtuni puternice cu precipitații abundente, vânturi dăunătoare și posibil grindină de mari dimensiuni”, s-a înarmat cu aparatul foto, s-a urcat în mașină și s-a îndreptat spre locul în care spera să obțină cele mai bune fotografii.

A ghicit corect și a surprins un nor în formă de raft care arată ca o balenă cocoșată pe spate, rostogolindu-se la orizont. De asemenea, s-a udat puțin. „Știam că vor fi furtuni puternice în zona golfului, așa că am ieșit cu siguranță pentru a surprinde acest fenomen”, a declarat fotograful pentru Daily Mail Australia.

Vara australiană, caracterizată de modelul meteorologic La Nina, a început dramatic, după ce țara a avut cea mai ploioasă lună noiembrie din 1900 – acum 121 de ani.

„Mă așteptam la un nor în formă de raft, dar nu credeam că va fi chiar așa”

De asemenea, a fost cea mai rece lună noiembrie din Australia de la evenimentul La Nina petrecut în anul 1999. Un nor în formă de raft este un nor jos, orizontal, în formă de pană. Acesta este atașat de baza norului părinte, care este de obicei un cumulonimbus de furtună.

Mișcarea ascendentă a norilor poate fi adesea observată în partea exterioară a norului de raft, în timp ce partea inferioară pare adesea turbulentă și ruptă de vânt, conform Wikipedia.

„Mă așteptam la un nor în formă de raft, dar nu credeam că va fi chiar așa. Mă așteptam să fie fulgere, dar toată lumea de pe plajă a fost destul de uimită de ceea ce a văzut. Întotdeauna mi-a plăcut să surprind astfel de momente pe cameră. Să experimentezi vremea severă în sine este, de asemenea, un pic de emoție. Îmi place urmărirea pentru acest tip de fotografie”, a spus fotograful australian.