Cu cât migrația a fost eliminată de pe teritoriul maghiar, Victor Orban, a găsit soluţii împotriva îmbătrânirii populației Ungariei. Orban, el însuși un tată a cinci copii, vrea familii cât mai numeroase. Şi pentru a-i face pe maghiari să se înmulţească a dezvăluit un plan politic special. Guvernul estimează că-i va costa peste 600 de milioane de euro în 2020, adică  0,3% din PIB.

În această săptămână, guvernul Ungariei a introdus noi măsuri care, începând cu 2020, vor finanța noul Plan de acțiune privind protecția familiei. Se așteaptă ca proiectul să sporească finanțarea pentru familii cu aproximativ  695 de milioane de euro, ceea ce reprezintă un total de subvenții de aproximativ 4,1 miliarde de euro pentru familiile ungurești, notează voiceofeurope. 

Orbán a anunțat pentru prima dată că Ungaria va încerca să pună în aplicare schimbări drastice, iar femeilor cu cel puțin patru copii vor putea primi scutirea de la plata impozitelor pe venitul lor pentru tot restul vieții.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a declarat: "Europa se află la o răscruce de drumuri. Europa de Vest încearcă să abordeze problema demografiei cu soluții simple, care oferă succes doar pe termen scurt, dar transmit consecințe catastrofale pe termen lung ". "Ungaria are o abordare pe termen lung și optează: "fie încurajăm nașterile prin plasarea intereselor familiilor în centrul politicului, fie încurajăm fluxurile de migrație în continuare". 

Şi Salvini a afirmat în mod clar că susține ferm politicile pro-familiale

Salvini a declarat: "O țară care nu are copii este destinată să moară".  Și pentru a rezolva problema natalităţii, ministrul de Interne este gata să pună în practică o serie de acțiuni în favoarea "fertilității, grădinițelor și ajutoarelor fiscale pentru familii", potrivit  Il Giornale.