Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz halucinant. O femeie se luptă să demonstreze că este vie și nevătămată
Caz halucinant. O femeie se luptă să demonstreze că este vie și nevătămată

Caz halucinant. O femeie se luptă să demonstreze că este vie și nevătămată

O femeie din Franța se luptă de ani de zile cu autoritățile pentru a dovedi că este în viață. În urmă cu trei ani, printr-o eroare, aceasta a fost declarată moartă.

O femeie din Franța are o problemă neobișnuită. Oficial, ea este moartă. În ultimi trei ani, aceasta a dus o luptă crâncenă pentru a demonstra că este în viață.

Femeia din Franța, în vârstă de 58 de ani, susține  că trăiește cu frică constantă. Aceasta nu îndrăznește să își părăsească locuința din Saint Joseph, Loara, scrie Huffpost.

Faptul că Pouchain a fost declarată moartă este rezultatul unei hotărâri judecătorești din 2017 a judecătorilor din Lyon. Aceștia au considerat că femeia este moartă, chiar dacă nu a fost prezentat un certificat de deces în acest sens. Decizia judecătorilor a fost luată ca urmare a unei dispute juridice cu un angajat al fostei companii de curățenie pe care Pouchain o conducea. Acesta solicita despăgubiri după ce și-a pierdut slujba în urmă cu 20 de ani.

Din cauza acestei situații, femeii i-a fost confiscată mașina, iar acum se teme că îi va fi confiscată și casa.

Femeie din Franța, declarată moartă dintr-o eroare: „Situația este macabră”

Situația în care se află femeia i-a împiedicat pe ea, pe soțul ei și pe fiul lor să folosească contul bancar comun. Faptul că a fost declarată moartă a lipsit-o și de alte facilități vitale.

„Nu mai exist”, a spus Pouchain, într-o discuție cu jurnaliștii. „Nu fac nimic …. stau pe verandă și scriu”. Ea a catalogat această situație drept una „macabră”.

Potrivit lui Pouchain și avocatului ei, erorile judiciare care s-au ținut lanț s-a sfârșit cu hotărârea din 2017 a Curții de Apel din Lyon. Instanța a decis că Pouchain a murit. Femeia susține că acest haos este cu totul nedrept deoarece nici ea, nici rudele ei nu au primit o citație pentru audiere.

Soțul și fiul său trebuie să îi plătească fostului angajat 14.000 de euro.

Luni, avocatul femeii a depus o cerere neobișnuită pentru a invalida decizia din 2017 a instanței din Lyon. Solicitarea invocă „eroarea gravă a judecătorilor”. El a spus că nu s-a mai confruntat niciodată cu un astfel de caz.