Caz șocant în București! O femeie de 33 de ani a fost arestată, după a treia tentativă de omor.  Tânăra a înfipt un cuțit în spatele unui bărbat, la doar trei luni după ce a fost eliberată din închisoare, unde a ispășit o pedeapsă de șapte ani și 6 luni, pentru tentativă de omor deosebit de grav. Femeia cuțitar a scăpat, mai devreme cu un an, de pușcărie, după ce a beneficiat de deducerea din pedeapsa a 360 de zile, prin aplicarea art. 551 alin 1 din Legea nr. 169/2017.

Oficiali din rândul anchetatorilor au declarat, pentru EVZ, că femeia a mai înjunghiat, tot un bărbat, în anul 2004, la doar 13 ani, pe când era minoră.

Ultimul incident a avut loc, sâmbătă, în jurul orei 18.45, la ieșirea dintr-un magazin de pe strada Doamna Ghica, din sectorul 2 al Capitalei.  Surse judiciare au precizat, pentru EVZ, că tânăra a avut un conflict spontan cu victima. După aceea, tânăra cuțitară l-a urmărit pe bărbat și i-a înfipt cuțitul în spate, de mai multe ori, cu intenția de a-l ucide. Tânăra a lovit cu atâta furie încât arma albă a rămas înfiptă în spatele bărbatului. Deși a fugit de la fața locului, autoarea tentativei de omor a fost identificată cu ajutorul camerelor de luat vederi.

Procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunțat că au dispus, la data de 21.01.2018, „punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpata D.A.M. sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tentativă de omor calificat”. Anchetatorii precizează că, „din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, a rezultat faptul că la data de 20.01.2018, în jurul orei 18.45, în timp ce se afla pe str. Doamna Ghica nr. 263, sector 2, București, inculpata D.A.M. a urmărit-o pe victimă, o persoană de sex masculin și a lovit-o în spate cu un cuțit, cu intenția de a o ucide, după care a părăsit zona”.  

„Inculpata D.A.M. a fost eliberată la termen la data de 19.10.2017 după executarea unei pedepse de 7 ani și 6 luni, pentru tentativă de omor deosebit de grav. Eliberarea a avut loc ca urmare a deducerii din pedeapsă a 360 de zile, prin aplicarea art. 551 alin 1 din Legea nr. 169/2017. Facem precizarea că probatoriul în cauză a fost conturat și urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere stradale situate în apropierea locului comiterii faptei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Procurorii au propus, duminică,  arestarea preventivă a femeii, iar un judecător de la Tribunalul Bucrești  a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,