Marius Copil, ocupantul locului 93 în ierarhia ATP, a avut un turneu de vis la Basel (Elveția), acolo unde a îngenucheat doi jucători din Top 10 ATP. Venit din calificări în această competiție, tenismenul român în vârstă de 28 de ani i-a scos pe rând din întrecere pe croatul Marin Cilici (6 ATP), scor 7-5, 7-6 (2), și pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

 

A fost AS la Basel

Ieri, în finală, elevul lui Andrei Pavel l-a înfruntat pe unul dintre cei mai valoroși tenismeni din istorie, Roger Federer (37 de ani/3 ATP), chiar la el acasă. După un prim set strâns, Marius a cedat cu greu, în tiebreak, 6-7 (5). În cel de-al doilea act, Copil ar fi putut să-i fure un set elvețianului, dar, după ce a condus cu 3-0 și 4-1, a fost ajuns de Federer și învins cu 4-6. De-a lungul turneului, Marius Copil a reușit peste 40 de ași, iar rezultatul de la Basel este și cel mai bun al carierei.

 

Doar „Cneazul” a rămas cu victorie în fața lui „The Swiss Maestro”

Începând de astăzi, românul denumit „The Kid” va face un salt impresionant, de 33 de locuri, în clasamentul ATP, și va ocupa poziția 60. De partea cealaltă, Roger Federer și-a trecut în cont al nouălea trofeu la Basel și al 99-lea ATP din carieră. În cariera sa, Federer s-a mai întâlnit cu trei tenismeni români, Andrei Pavel, Victor Hănescu și Adrian Ungur, în 15 jocuri disputate. Singurul „tricolor” care și-a trecut în palmares o victorie în fața uluitorului sportiv din „Țara Cantoanelor” a fost Pavel.

În anul 2000, „Cneazul” s-a impus la Hamburg, pe zgură, cu 6-4, 6-3, pe vremea când Federer avea 18 ani.

 

Te-ar putea interesa și: