Evenimentul Zilei > Actualitate > FCSB, deviată de pe orbita Ligii Campionilor. Becali își demobilizează jucătorii
FCSB, deviată de pe orbita Ligii Campionilor. Becali își demobilizează jucătorii

FCSB, deviată de pe orbita Ligii Campionilor. Becali își demobilizează jucătorii

Vicecampioana României a rămas singura echipă din Liga I care mai are treabă în competițiile „Bătrânului Continent”. Tamponați de Sporting Lisabona, „roș- albaștrii” își află adversarii din Liga Europa, dar patronul a anunțat că nu este interesat de această competiție.

Fotbalul românesc nu va avea o reprezentantă în Liga Campionilor nici în sezonul 2017- 2018. FCSB a ratat calificarea în grupe, marele obiectiv al sezonului, după ce a fost zdrobită de Sporting Lisabona, pe „Arena Națională”, scor 1-5.

O nouă umilință pe teren propriu

Șanse și speranțe au fost până în minutul 60, atunci când scorul era egal, 1-1. Lusitanii deschiseseră scorul prin Seydou Doumbia (13), gazdele egalaseră datorită lui Junior Morais (20). Apoi, în ultima jumătate de oră, pe echipa lui Nicolae Dică s-a prăbușit cerul. FCSB a încasat patru goluri, semnate de Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75) și Rodrigo Battaglia (88). FCSB a bifat o altă înfrângere dură pe teren propriu, după 1-5 cu Stuttgart în 2012, 0-4 cu Cheslea, în 2013 și 0-5 cu Manchester City în 2016.

La final, Gigi Becali a vorbit despre superioritatea evidentă a adversarilor. „E diferență prea mare. Îmi pare rău doar că nu am jucat pe fundașii lor centrali. Ei sunt mai slabi ca Larie. Dar e greu să ajungi acolo. Că ceilalți sunt valoroși și aleargă repede. Chiar dacă nu greșea Niță la golul de 2-1, tot marcau ei. Am început bine repriza a doua, dar acum să ne bucurăm de o adiere de vânt? Nu am fost egalii lor. Doar ca scor. Ca joc, s-a văzut că e mare diferența”, a dat Gigi Becali verdictul.

Dică și-a făcut treaba. Nu mai are ce să demonstreze. De acum, ne axăm pe campionat.” , GIGI BECALI, finanțator FCSB.

„Nu mă interesează Liga Europa”

Dezamăgit că a ratat potul de 12-15 milioane de euro, asigurat în cazul intrării în grupe, finanțatorul a anunțat că nu-i mai trezește interesul restul sezonului european. „Nu mă interesează Europa League. Băgăm rezervele. Mă interesa doar playoff-ul Champions League. Ne axăm pe campionat.”

FCSB a rămas singura reprezentantă a Ligii I în cupele europene și își va afla, astăzi, adversarele din grupele Ligii Europa. Deși nu se compară din punct de vedere financiar cu LC, cea de-a doua competiție europeană poate aduce venituri de 5-6 milioane de euro, neluând în discuție o eventuală calificare în „șaisprezecimi”. Gigi Becali a minimalizat importanța LE, uitând că, în sezonul 2005- 2006 Steaua a ajuns în semifinale, în perioada când competiția se numea Cupa UEFA.

Și atunci, „roș-albaștrii” au trăit o mare deziluzie, ratând calificarea în grupele Ligii Campionilor, după 1-1 și 2-3 cu norvegienii de la Rosenborg. Steaua a trecut de grupele UEFA, de „șaisprezecimi”, „optimi” și „sferturi”, fiind oprită în drumul spre finală de Middlesbrough (1-0 și 2-4). Acela a fost unul dintre cele mai profitabile sezoane pentru finanțatorul Ggii Becali, care a adunat peste 15 milioane de euro din drepturi tv, bilete și bani de la UEFA.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: