Evenimentul Zilei > Sport > FC Rapid a primit licenţa pentru Liga I! FRF, obligată să plătească despăgubiri clubului giuleştean
FC Rapid a primit licenţa pentru Liga I! FRF, obligată să plătească despăgubiri clubului giuleştean

FC Rapid a primit licenţa pentru Liga I! FRF, obligată să plătească despăgubiri clubului giuleştean

Din sezonul 2014-2015, formaţia Rapid va putea evolua în primul eşalon românesc. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a decis, astăzi, să-i acorde clubului giuleştean licenţa pentru Liga 1.

Rapidiştii au fost apăraţi la TAS de unul dintre cei mai renumiţi avocaţi elveţieni. Astfel, Thomas Grimm, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din "Ţara Cantoanelor", i-a reprezentat pe feroviari, la şedinţa forului de la Laussane de săptămâna trecută.

FRF va trebui să-i despăgubească pe rapidişti

TAS a hotărât ca Federaţia Română de Fotbal să-i achite Rapidului despăgubiri în valoare de 12.000 de franci elveţieni. Această sumă reprezintă taxe de judecată, au afirmat surse din cadrul grupării din Grant pentru Mediafax. 
"Tribunalul de la Lausanne a admis apelul şi a obligat Federaţia Română de Fotbal să acorde dreptul de participare în Liga I clubului Rapid, dar în acelaşi timp a obligat FRF să plătească şi despăgubiri.

Este vorba despre 12.000 de franci elveţieni, sumă care reprezintă taxe de judecată", au afirmat sursele citate.

Decizie dură luată de Burleanu

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a anunţat că îi va demite pe membrii Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere, ca urmare a verdictului dat de TAS. "Toţi membrii Comisiei de Apel de la licenţiere vor fi schimbaţi!", a declarat Burleanu pentru GSP.ro

Componenţa Comisie de Apel:
Alexandru Mihai Micu – Preşedinte        
Aurelian Gherghe – Vicepreşedinte
Constantin Valerică – Membru
Mihai Drulă – Membru
Emil Cătălin Mălăia – Membru

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere a respins, pe 17 mai, dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii 1, decizia fiind definitivă şi executorie pe plan naţional

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.