FBI oferă o recompensă pentru prinderea Reginei Crypto-ului, dispărută în 2017

FBI oferă o recompensă pentru prinderea Reginei Crypto-ului, dispărută în 2017 Sursa: Pixabay

Biroul Federal de Investigații a adăugat-o oficial pe Ruja Ignatova, cunoscută și sub numele de „Cryptoqueen”, pe lista celor zece cele mai căutate persoane din lume.

FBI-ul a declarat într-un comunicat de presă că oferă o recompensă de până la 100.000 de dolari pentru informațiile care ar conduce la arestarea lui Ignatova.

Ignatova a fondat OneCoin, o presupusă schemă Ponzi de criptomonede de 4 miliarde de dolari, în 2014. Ignatova a călătorit prin lume și a participat la conferințe în care OneCoin este un „ucigaș Bitcoin”, dar anchetatorii au descoperit că, în realitate, OneCoin nu avea nicio tehnologie blockchain în spate.

Dispărută în Europa, căutată intens de autorități

SUA au emis un mandat federal pentru arestarea lui Ignatova în 2017. Ignatova a dispărut în același an. Potrivit comunicatului de presă al FBI, Ignatova a călătorit din Sofia, Bulgaria, la Atena, Grecia, în octombrie 2017. Nu a oferit alte informații despre observările ei de atunci, dar a oferit Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Germania, Rusia, Grecia și Europa de Est drept locuri în care ar putea călători.

Ne puteți urmări și pe Google News

FBI-ul a spus că „se crede că Ignatova călătorește cu paznici înarmați și/sau asociați”. S-a adăugat că este posibil să fi suferit o operație estetică pentru a-și schimba aspectul. În martie 2019, fratele lui Ignatova, Konstantin, care preluase OneCoin în lipsa ei, a fost arestat. Konstantin Ignatova a pledat vinovat pentru acuzații, inclusiv spălare de bani și fraudă, în noiembrie 2019. Ignatova a fost adăugată anterior pe lista Europol a celor mai căutați oameni din Europa în mai 2022, potrivit Insider.