Hackerii au afirmat în vara anului trecut că au schimbat e-mailuri cu acordul de confidențialitate cu privire la atacurile din 11 septembrie care au fost trimise și primite de grupurile Hiscox și Lloyd's din Londra şi firma de avocatură Blackwell Sanders Peper Martin, acum numită Husch Blackwell. Dark Overlord a declarat că va vinde documentele la schimb pentru Bitcoins, invitând Isis, Al Qaeda sau alte state să se înregistreze online pentru a le obține, notează Forbes.

"Plătiți sau vă vom îngropa cu asta"

"Altfel vom agrava situația prin publicarea cheilor (de criptare), se poate citi în mesajul grupului de hackeri. "Dacă sunteți unul dintre cele zece firme de avocatură care au participat la litigii, un politician care a fost implicat în acest caz, o agenție de aplicare a unui drept care a participat la anchetă, o firmă de administrare a unei proprietăți, o bancă de investiții, client al unui client, o referință de recomandare, un asigurător global sau orice altceva, puteți să ne contactați mai jos și să faceți o cerere de retragere oficială a documentelor", se mai arată în mesajul lor.

Imaginile unor documente au început să circule după ce grupul a lansat cheile de decartare, care par să prezinte comunicări legate de World Trade Center. FBI este una din numeroasele agenții care investighează în prezent infracțiunea, potrivit Forbes.

Dark Overlord, între timp, spune că face obiectul unei anchete de ani de zile și a adunat, de asemenea, alte informații de la Lloyd și Silverstein Properties – fondat de Larry Silverstein, fostul proprietar al WTC. Hiscox Insurance a declarat că a devenit conştient de piraterie în aprilie. 

"Sistemele firmei de avocatură nu sunt conectate la infrastructura informatică a Hiscox, iar sistemele proprii ale lui Hiscox nu au fost afectate de acest incident", a declarat un purtător de cuvânt al Hiscox". După o analiză aprofundată, Husch Blackwell poate confirma că nu au fost obținute documente de la Husch Blackwell și că nu există acces neautorizat la sisteme, la înregistrările clienților, documente sau date.

Un purtător de cuvânt al biroului lui Lloyd a declarat că nu are dovezi ale unei intruziuni în sistemele lor și a declarat că "Lloyd's va continua să monitorizeze îndeaproape situația, inclusiv colaborarea cu agenții de management vizați de grupul de hackeri". 

Silverstein Properties afirmă că firma investighează aceste declarații și că "suntem conștienți de acuzațiile de presupuse încălcări ale securității în companiile implicate care au urmat atacurilor din 11 septembrie", adăugând "Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă care să susțină o încălcare a securității în societatea noastră".

Hackerii mai scriu în mesaj: "Ceea ce vom elibera este adevărul. Adevărul despre unul dintre cele mai recunoscute incidente din istoria recentă și unul care este învăluit în mister, cu puțină transparență și nu foarte multe răspunsuri ".

 

Citește și: