Evenimentul Zilei > Actualitate > FBI aruncă în aer ancheta în cazul Caracal! Ce rămâne din concluziile INML
FBI aruncă în aer ancheta în cazul Caracal! Ce rămâne din concluziile INML

FBI aruncă în aer ancheta în cazul Caracal! Ce rămâne din concluziile INML

În România a ajuns răspunsul FBI în urma analizelor ADN asupra oaselor găsite în liziera din apropierea casei din Caracal a lui Gheorghe Dincă.

Probele ar fi trebuit să dea o identitate fragmentelor osoase, însă nici specialiștii americani nu au putut face nimic.

Raportul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT şi va fi făcut public în curând. Miercuri la prânz procurorii îi confruntă pe Gheorghe Dincă și pe Ștefan Risipițeanu, care, conform declarațiilor primului, ar fi insistat să o violeze pe Luiza, după ce avăzut-o în mașina sa.

FBI nu a putut evidenţia ADN în probele trimise din oasele găsite în pădure, astfel că nu se poate afirma dacă acestea aparţin sau nu Luizei Melencu, aşa cum a afirmat Gheorghe Dincă, transmite RTV.

Același lucru l-au spus și legiștii români. În raportul INML se arată că niciun ADN nu s-a putut evidenția în oasele din pădurea din Caracal.

Mama Luizei Melencu a declarat că a aflat de la avocați că specialiștii americani nu au putut stabili dacă acele oase ar fi aparținut fiicei sale. Pentru ea, e încă o dovadă că Luiza nu e moartă. ”Noi știam de acest răspuns negativ. E dovada că fetele trăiesc. Cel puțin fata mea. Eu vorbesc de copilul meu; Luiza trăiește”, a spus mama tinerei dispărută de opt luni.

Femeia vrea să le ceară socoteală procurorilor DIICOT pentru felul în care au instrumentat cazul dispariției fiicei sale. ”Procuroii nu și-au făcut datoria. Au plecat cu stângul. Dacă nu era Alexandra, noi nu știam nimic de Luiza, dosarul ar fi ajuns într-un sertar, prăfuit. Sunt sigură că Luiza nici nu a trecut prin acea casă (n.r. a lui Gheorghe Dincă). Rușine procurorilor care ne-au umilit a doua oară!  Au vrut să o denigreze pe Luiza. Am să lupt cât am să pot, până când mi se va spune că copilul meu e viu”, a mai spus mama Luizei, la Antena 3.

De opt luni Luiza Melencu e dispărută fără urmă, astfel că semnele de întrebare continuă. Pe podeaua casei lui Gheorghe Dincă a fost găsită o pată de sânge care s-a presupus că ar fi fost a fetei. În plus, la analize la FBI au ajuns și resturi osoase deshumate de la lizera unei păduri, loc indicat de Gheorghe Dincă.