Evenimentul Zilei > International > FBI ar fi oferit bani agentului MI6 pentru probe anti-Trump
FBI ar fi oferit bani agentului MI6 pentru probe anti-Trump

FBI ar fi oferit bani agentului MI6 pentru probe anti-Trump

FBI a oferit unui spion britanic 50.000 de dolari pentru a confirma acuzațiile dintr-un dosar murdar despre Trump, dar banii nu au fost plătiți până la urmă, scrie presa britanică

 Daily Mail a relatat ieri că FBI ar fi oferit bani agentului MI6, pentru a susține afirmații denigratoare despre Trump.

Procurorul general adjunct al SUA, Rod Rosenstein, a refuzat să răspundă la întrebarea pe această temă, în timpul audierii sale într-o comisie din Congres, săptămâna trecută. Acuzațiile la adresa FBI se referă la dosarul privind aventurile lui Donald Trump cu prostituate, în Rusia, în 2013, dosar cunoscut sub numele de „Golden Showers” și redactat de Chris Steele. „Cred, doar analizând sursele publice, că FBI i-a oferit lui Christopher Steele 50.000 de dolari, pentru a colabora cu ei.

El fie nu a vrut, fie nu a putut și în final FBI nu l-au plă- tit”, declară analistul politic Andrew Napolitano. Republicanii acuză FBI că a cerut în mod incorect interceptarea unor convorbiri din campania lui Trump, în dosarul scris de Steele, fost anchetator al serviciilor secrete, angajat de firma Fusion GPS să facă muncă de cercetare pentru democrați.

Semnele de întrebare au apărut în timp ce procurorul special Robert Mueller se apropie de finalul anchetei sale, referitoare la implicarea Rusiei în alegerile din SUA.

Până acum, Mueller a inculpat patru apropiați ai lui Trump, printre care şi generalul Michael Flynn, fost consilier pe probleme de securitate naţională. Acesta a recunoscut că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia. (S.S.)

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: