Rudele ei au lansat o căutare disperată pentru tânăra dispărută de 17 ani, atunci când aceasta nu a mai ajuns acasă sâmbătă seara de la grătarul unui prieten.

Ei au știut că Asya a mers acasă prin locul atacului și s-au temut de ce e mai rău când nu au putut da de ea pe telefonul mobil.

Mătușa ei, Kezi Alam, a lansat o campanie pe Facebook în încercarea de a o localiza pe fată.

Ea a scris: “Nepoata mea, Asya Mustafa, era în drum spre casă , pe la London Bridge când nu am mai auzit nimic de ea.

"Vă rugăm să o țineți în rugăciunile voastre și dacă cineva a văzut-o sau a vorbit cu ea și știe că este bine să ne spuneți”.

La ora 2.30 am adăugat: "Nu există nicio actualizare. Suntem în contact cu poliția și ne rugăm să fie bine”.

În cele din urmă, o prietenă a fetei a contactat familia pentru a le spune că Asya este în siguranță și că se îndreaptă spre casă – la aproximativ 12 ore după atac.

Rămâne neclar ce a făcut adolescenta în timpul celor 12 ore, când a fost dispărută.

Unchiul ei, Tamir, a spus ieri: “Ea a fost plecată de acasă de la ora 10.30 aseară și când nu s-a întors, mama mea a început să-și facă griji.

“Am sunat-o de mai multe ori, dar nu mi-a răspuns. Prietenii ei au spus că a părăsit petrecerea și a plecat acasă”.

“Ar fi trebuit să meargă pe la piața Borough. Nu am vorbit încă cu ea, așa că nu știu dacă a văzut tot ce se întâmplă. Dar știm că e în siguranță”, a spus unchiul fetei.

Tamir, ai cărui părinți se ocupă de Asya la casa lor, care se află aproape de locul atacului, fusese afară la finalul Ligii Campionilor, când a început să primească apeluri telefonice.

El crede că bateria telefonului ar putea să fi murit și că s-a străduit să ajungă acasă din cauza cordonului poliției.

El a adăugat: “Părinții mei au încercat să plece să o caute, dar li sa spus să rămână înăuntru. Drumul era plin de poliție. Mama a spus că a auzit focurile şi explozia din casă”.

Mătușa ei, Kezi Alam, a scris mai târziu pe Facebook: “Am vorbit cu mama mea … Asya a fost prinsă în ambuteiaj și telefonul ei s-a pierdut în timp ce poliția a îndemna oamenii să fugă din zonă. Nu este încă acasă, dar apparent, este în siguranţă”.

“Cel puțin știm că este vie … A fost atât de emoționantă și îngrijorătoare toată scena… Suntem atât de bucuroși să auzim că este în siguranță. Vă mulțumesc tuturor pentru preocupările dumneavoastră. Înseamnă atât de mult pentru noi.

Familiile disperate aşteaptă știri despre cei dragi, care au dispărut în urma atacului terorist de la Londra.