Evenimentul ZileiOpiniiFariseul Victor Ponta

Fariseul Victor Ponta

Fariseul Victor Ponta
Fariseul Victor Ponta. Din punct de vedere politic, nu-mi place Viktor Orban. Dar ceea ce a făcut pentru sport e fabulos!

Ponta, constatatorul

Investiții, investiții, legislații… Ungaria ne va bate la toate Olimpiadele cât vom mai trăi noi! – declara deunăzi plagiatorul Victor Ponta, în presa sportivă.

Dacă n-ar fi fost pupila lui Adrian Năstase, procuror, parlamentar, șef de partid și prim –ministru aș fi crezut că vorbește un om al străzii, un constatator-părelolog. În timp ce toată suflarea sportivă româneasca constată, suferă dar tace, domnul Victor Viorel Ponta se lamentează.

Știind că a cochetat în tinerețe cu baschetul, ca Laura Kovesi, și că s-a aciuat pe lângă fostul președinte al clubului FC NAȚIONAL (fost Progresul București, între timp dispărut de pe harta fotbalului), actual președinte al LPF, Gino Iorgulescu, credeam ca mulți alții că, iată, va veni la putere un un tânăr dornic și capabil să resusciteze ce se mai poate din sport.

Victor Viorel, ca Dinu Păturică

De la rolul de pupilă, ușor, ușor, Dinu Păturică a prins aripi și glas. Și în partid și în societate. Dorința de parvenire era evidentă. Afișa chipul pesedistului cu față umană. A reușit să-i imbârlige pe toți, să se debaraseze de „Satanele” Iliescu și Năstase și să se înconjoare de drăcușorii cei noi, Maior, Coldea și Crin Antonescu.

Cu un puternic discurs anti-băsescian și novator a-nceput să capteze atenția. Aveam să constatăm că totul era doar praf în ochii românilor creduli. Se întâmpla în urmă cu un deceniu. A reușit ca în scurtă vreme să obțină suficiente sufragii ale populatiei menite să-l propulseze în fotoliul călduț și confortabil de prim-ministru.

Ponta-Zeflemitorul. El a fost bun, poporul e prost

A domnit din luna mai 2012, până în noiembrie 2015, rămânând pe podiumul longevității prim miniștrilor post- revoluționari, alături de Năstase și Tăriceanu. Nu țin minte să fi avut mari realizări, poate cu excepția măririi pensiilor.

Referitor la ceea ce-ar fi trebuit să facă pentru sportul românesc, în dreptul său stă cifra(0) zero. Orice explicație post- factum este nu doar inutilă, cât mai ales jenantă.

Sportul românesc este în colaps și din cauza lui Victor Ponta.

Un mandat presărat cu abureli, cu promisiuni neonorate și cu multă formă fără fond. Desigur, nu este un caz singular în cei 31 de ani de democrație neaoș- dâmbovițeană.

Azi, ajungem să urmărim știri cu constatările unui fost premier. Culmea tupeului!

Adică, uite ce fac ungurii și noi nu suntem în stare! Care noi, Victoraș? Care noi? Păi n-ai condus tu țara? N-ai fost la butoane? N-a condus partidul tău România timp de 16 ani, după 1989?

Nu că celelalte partide sau Guverne ar fi făcut mai mult, dar măcar tac și nu ne insultă inteligența, așa cum o faci tu.

Fariseul Victor Ponta. Adică nici usturoi n-ai mâncat și nici gura nu-ți pute. Cît fariseism, câtă demagogie!?

Dar Victorașul cel titulescian nu se oprește aici. I-auzi colo continuarea unei declarații ridicole, menită să-l afunde mai mult în penibil:

– „Când Guvernul meu a vrut să facă ceva în România, s-au făcut dosare penale. Știu mulți primari care au dat bani la sport și acum au dosare penale la DNA sau Curteade Conturi. În loc să încurajăm și să avem bani românești în sport, avem dosare penale.E nevoie de investiții pe termen lung, 5,10 sau 15 ani. Noi am fost proștii proștilor!”

Hai nu zău, Victoraș! Păi sintagma „proștii proștilor” încearcă s-o folosești la singular. Nu e de vină poporul român că te-a avut pe tine, și pe alții ca tine, la conducere.

Dezinteres sau incompetență?

Ce putem înțelege din halucinantele motive pentru care n-a făcut nimic pentru sport? Că n-a avut timp? Exclus. O lege se poate aproba în jumătate de an.

Că miniștrii sportului din perioada sa au fost neputincioși? Categoric, neputincioși n-au fost, incompetenți poate că da. Sau poate că n-au fost ascultați, lăsați, sau poate au fost nevoiți să funcționeze pe principiul iliescian ai anilor 90: „Nu-i momentul!”.

Carmen Tocală, Nicolae Bănicioiu și Gabi Szabo au fost oricum mult peste numele care aveau să urmeze în această funcție, cu excepția Elisabetei Lipă.

Că PSD-ul cu chip uman nu era ascultat în Parlament? Exclus, au avut tot timpul majoritatea confortabilă.

Fariseul Victor Ponta. Să nu uităm că USL avea 72 %, la alegerile din 2012.

Sau poate că nu l-au lăsat Băsescu și SRI-ul să ia măsurile necesare revigorării, ca să nu spun resuscitării sportului? Nimic din toată motivația nu stă în picioare. Vina stagnării și înnămolirii îi aparține în totalitate și lui Victor Viorel Ponta!

O singură implicare notabilă a avut fariseul Ponta în activitatea sportivă! Mai exact contribuția la mazilirea lui Dumitru Dragomir și instalarea lui Burleanu la FRF.

Atât și nimic mai mult intr-un mandat de trei ani și jumătate. A lăuda ce ungurii pot și tu n-ai dorit sau n-ai putut și a arunca pisica pe alții din cauza propriului dezinteres față de sport și interes personal pentru creșterea electorală, mi se pare un gest pe măsura caracterului sau incompetenței.

Fariseul Victor Ponta, doar o amintire neplăcută

Ușor, ușor trăim din amintirile sportului. Victor Ponta a fost decisiv în realizarea dezastrului. De el trebuie să ne amintim. Este un exemplu, AȘA NU!


Accesează: