Evenimentul Zilei > International > Farage: „Noi iubim Europa, dar urâm Uniunea Europeană”
Farage: „Noi iubim Europa, dar urâm Uniunea Europeană”

Farage: „Noi iubim Europa, dar urâm Uniunea Europeană”

Nigel Farage și-a folosit discursul de final pentru a acuza Uniunea Europeană că este „antidemocratică”.

”Sunteți buni la a-i determina pe oameni să voteze din nou”, a spus Farage cu referire la votul Constituției Europene, ”dar britanicii sunt prea puternici pentru a fi obligati să voteze de la spate”.

”Nu avem nevoie de Comisia Europeană, nu avem nevoie de CJUE. Vă promit că noi iubim Europa, dar urâm Uniunea Europeană. Eu cred că aici începe sfârșitul acestui proiect, este greșit. Este antidemocratic. Cei care sunt aici nu pot fi trași la răspundere de către electorat”, a declarat Farage în discursul său de final.

Farage le-a spus reporterilor că Brexit-ul este „începutul sfârșitului” pentru UE.

„Aceasta este capitolul final, la sfârșitul drumului, un experiment politic de 47 de ani unde britanicii nu s-au bucurat niciodată ”. „Cred că multe dintre grupurile eurosceptice din întreaga Europă au început să dea din cap și să spună: O, poate că nu este momentul să plece, dar acum se întâmplă de fapt, şi dacă desenăm un traseu clar – și cu condiția ca Boris Johnson să respecte promisiunile pe care le-a făcut – atunci cred că toate acestea se vor schimba în câțiva ani”, a mai spus Farange.

Nu ne mai întoarce niciodată

Farage a mai declarat: „Nu sunt deosebit de mulțumit de acordul pentru care ni se cere să votăm în această seară, dar Boris a fost remarcabil de îndrăzneț în ultimele luni, iar doamna von der Leyen, ne-a promis că nu va exista un teren de egalitate . Și… pe această bază, îi urez succes în următoarea rundă de negocieri„. „Ceea ce se întâmplă pe 31 ianuarie 2020, marchează punctul de neîntoarcere, odată ce am plecat, nu ne mai întoarcem niciodată, iar restul, sincer, este detaliat„, a conluzionat Farange.

„Vreau ca după Brexit să înceapă o dezbatere în Europa despre ce vrem de la Europa?” a mai spus Farage. ”Vor o Europă a cooperării comerciale sau o Europă condusă de aceste instituții la Bruxelles? Cred că ieșirea Regatului Unit va marca cu adevărat începutul sfârșitului acestui proiect european”. Video cu discursul său îl puteţi urmări AICI.