Evenimentul Zilei > Social > Fără carantină pentru românii care pleacă în concediu în Grecia
Fără carantină pentru românii care pleacă în concediu în Grecia

Fără carantină pentru românii care pleacă în concediu în Grecia

Românii care merg în concediu și aleg ca destinație Grecia ar putea scăpa de carantină dacă prezintă documentele ce le atestă vaccinarea.

Românii care se vaccinează ar putea merge în concediu în Grecia fără să stea în carantină. De asemenea, ei nu ar mai avea nevoie nici să se testeze pentru Covid-19.

Aceste lucruri ar fi posibile în cazul în care românii se vor vaccina împotriva Covid-19. Totodată, ar fi nevoie ca ei să prezinte o adeverință de vaccinare.

Fără carantină pentru românii merg în concediu în Grecia

Acest scenariu este foarte posibil, mai ales dacă România va încheia un protocol cu Grecia și Israel.

Românii vor putea merge în cele două țări pe baza adeverinței de vaccinare. Conform primelor informații, ei nu ar mai trebui să prezinte test PCR negativ.  De asemenea, iese din discuție și statul în carantină.

La momentul de față deja există un protocol între Grecia și Israel. Și România ar putea încheia un astfel de acord care să-i avantajeze pe români.

Se încearcă recrearea situației din 2020. La fel au procedat și țările baltice Letonia, Estonia și Lituania.

În prezent, românii care călătoresc în Grecia sunt nevoiți să stea în carantină. Nu mai este o carantină de 14 zile, ci de doar 7 zile.

Pentru românii care călătoresc în Israel, ei trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR. Testul trebuie făcut cu 72 de ore înainte. De asemenea, ei sunt nevoiți să stea și în izolare două săptămâni.

Conform Digi24, discuțiile pe această temă vor începe de săptămâna viitoare.

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat la Digi24 că sunt speranțe ca într-o săptămână-două, România să încheie un acord cu Grecia.

„Ministrul Economiei și Turismului a discutat cu ministrul grec, sper ca într-o săptămână-două să facem un protocol. Nu se poate la nivel de Bruxelles, dar va fi bilateral. Asta va însemna că, dat fiind faptul că România merge bine la capitolul vaccinare, românii care vor avea vaccin vor putea merge în Grecia fără test.

Noi încercăm să îi convingem pe greci să facă testul rapid în frontieră, contra cost, cu 10 euro. Vom face un protocol.

Adeverința de vaccinare este un lucru bun. Dacă se reglementează la nivelul comunității Uniunii Europene, poți circula liber peste tot”, a declarat vicepreședintele ANAT.