Haos total în Grecia! Protestele izbucnesc peste tot. Totul a plecat de la un proiect de lege privind educaţia. Protestele din Grecia s-au declanşat după un nou proiect de lege privind educația.
Militanții s-au confruntat cu poliția înainte de votul guvernului de la Atena. Protestatarii se opun unui nou proiect de lege care ar anula interzicerea controalelor poliției în campusurile universitare.

Haos total în Grecia! Protestele izbucnesc peste tot! Ciocniri violente cu poliția din Atena

Mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei Greciei și în orașul Salonic. Protestatarii au ajuns să se  lupte cu poliția. În timp ce proiectul de lege care este dezbătut și votat astăzi.
Proiectul de lege nu face decât să se  întoarcă Grecia la junta militară din anii 60-70 (grup militar care controlează puterea).  În timp ce politicienii spun că va ajuta la combaterea criminalității în campusuri.
Lupte grecești

Se crede că peste 4.000 de persoane au participat la protestele care au avut loc în ultimele săptămâni. Partidele politice din toată țara au criticat demonstrațiile mai ales acum pe pandemie. În Grecia sunt intezise protestele cu mai mult de peste 100 de persoane. Iar amenzile sunt destul de mari. Ajung până la  2.000 euro.

Haos total în Grecia! Studenţii acuză Guvernul

Vaggelis, un student care a participat la proteste, a declarat: „Deși nu există destule distracții și infrastructură adecvată la universități, guvernul alege să cheltuiască bani pentru poliție și disciplinarea studenților.

Studenții spun că nu se poate aplica această lege. Interzicerea poliției în campus a fost pusă în aplicare încă din anii 1980. Pe de altă parte, politicienii avertizează că campusurile au devenit focare pentru activități infracționale, așa că trebuie să fie controlate de poliție.

Lupte grecești

Proiectul de lege prevede şi performanțele profesorilor

Liderul partidului SYRIZA, Alexis Tsipras, a declarat miercuri în parlamentul grec: „Dumneavoastră (ministrul educației Niki Kerameus) aduceți proiectul de lege fără a purta un dialog cu organele comunității educaționale. Aduceți un proiect de lege care provoacă reacții, în ciuda faptului că oficialii universităților, studenții, chiar ofițerii de poliție și membrii partidului dvs. se opun.

Aduceți un proiect de lege care va avea ca rezultat cu 24.000 mai puține admiteri la universitate și, în același timp, schimbați sistemul de admitere la universitate în mijlocul unei pandemii. Toate acestea într-un moment în care mintea și gândurile noastre sunt pe deplin ocupate de pandemie și cum putem stopa  extinderea coronavirusului”, a declarat oficialul în Parlament, potrivit Express.