Evenimentul Zilei > Social > Fapte bune. Cumpără o carte și poți schimba două vieți!
Fapte bune. Cumpără o carte și poți schimba două vieți!

Fapte bune. Cumpără o carte și poți schimba două vieți!

Ionuț și Gabriela sunt doi tineri care au nevoie de sprijin pentru a putea depăși greutățile pe care le întâmpină zi de zi din cauza unei boli necruțătoare

Ionuţ este autorul cărții „Poveste din Regatul Vesel”. Călătoreşte mult în cartea sa, împreună cu motanul Mircea, prietenul de nădejde. Întâlnesc personaje fascinante, trec prin aventuri şi prin încercări pe care le înfruntă cu speranţă… Dar… tânărul de 21 de ani călătorește doar imaginar, pentru că, din nefericire, nici până în curte nu poate ieși singur.

Condamnați fără vină

Ionuț s-a născut în comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, la 23 mai 1994. La 5 ani s-a descoperit că suferă de cumplita boală: distrofie musculară progresivă Duchenne. O boală rară, ereditară, caracterizată prin deteriorarea rapidă a muşchilor corpului, care duce la invaliditate. Ionuţ suferă de cea mai gravă formă a ei. De la 7 ani, depinde de aparate. „În decembrie 2010 a fost intubat și conectat la ventilatorul mecanic pentru a i se salva viața”, spune mama sa. Costurile lunare, pentru ca Ionuţ să supravieţuiască sunt foarte mari. Chiria pentru aparatul de ventilaţie mecanică, consumabilele nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și ajung la 4.000 lei/lună. Familia nu le poate acoperi.

Ionuţ preţuieşte fiecare clipă şi vrea să trăiască demn. Incapacitatea de a se mişca nu l-a împiedicat să viseze. „Anul trecut, în vară, mi-a zis că sunt liber să călătoresc cu gândul. Așa a luat naștere Poveste din Regatul Vesel”. Și nu e singurul tânăr lovit de soartă.

Gabriela Alexandru are 18 ani. Suferă de aceeaşi boală ca şi Ionuţ. Şi ea are puterea să vorbească despre speranţă şi luptă. Vrea să devină creator de modă.

Deocamdată, însă, „marea mea bucurie ar fi să am un laptop, pentru a putea coresponda cu profesorii liceului și un cățeluș mic care să-mi bucure sufletul cu ghidușiile lui! Cei care sunt sănătoși să prețuiască ce au!” ne îndeamnă, cu tristețe în glas, Gabriela.

Și tu poți ajuta!

Asociația ASCID lansează un apel: Cumpărați cartea „Poveste din Regatul Vesel”, pentru că fondurile obținute din vânzarea ei vor fi folosite pentru a acoperi costurile de gestionare a bolii (4.000 lei/lună), iar o parte din bani va fi donată Gabrielei(foto),pentru că așa și-a dorit Ionuț! O găsiți on-line, pe Librărie.net sau la numărul de telefon: 0724.479.172.


FOTO: Gabriela