Familia Alexandrei, gravida lăsată să moară, cere daune uriașe de la spital și medici

Familia Alexandrei, gravida lăsată să moară, cere daune uriașe de la spital și medici Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

Alexandra Ivanov a murit la jumătatea lunii august în maternitatea din Botoșani, după ce a fost lăsată de medici în agonie o noapte întreagă. Acum, familia acesteia cere despăgubiri uriașe.

Familia Alexandrei, prin avocatul lor, solicită instanței daune morale pentru toți membrii familiei. Femeia avea doar 25 de ani și a lăsat în urmă trei copii, care acum trăiesc doar cu tatăl.

Familia Alexandrei cere daune de șapte milioane de euro

Familia a solicitat o sumă de un milion de euro pentru fiecare din cei trei copii ai Alexandrei. Câte 500.000 de euro pentru soțul, fratele și cei trei bunici ai săi, precum și 700.000 de euro pentru părinții victimei. Și încă 150.000 de euro pentru alte două rude.

Întreaga sumă de șapte milioane de euro este cerută de la spitalul din Botoșani unde Alexandra a murit, dar și de la medicii care au fost de gardă în noaptea aceea și care nu ar fi avut grijă de gravidă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe parcursul procesului, judecătorii pot aproba în totalitate pretențiile financiare sau parțial.

Cunoscută ca „avocata diavolului”, Gianina Vera Poroșnicu a decis să ofere asistență juridică familiei Alexandrei Ivanov în toate etapele procesului care privește tragicul deces al tinerei.

Avocata a devenit cunoscută datorită implicării sale în diverse cazuri notorii, printre care se numără și dosarul „Revoluției din 1989”. Dar și faimosul caz al eroului atacului terorist din Londra din 2017, Florin Morariu.

De asemenea, a apărat în instanță și pe politicianul Andrei Năstase, un lider politic din Republica Moldova. Ea a făcut justiție în procesele legate de președintele Igor Dodon.

Doctoriţa, către protestatarii din Botoşani: Țipați ca niște animale. Video

Spitalul Județean Botoșani

Cauzele morții Alexandrei în maternitatea din Botoșani

Cauzele moții Alexandrei, mama de 25 de ani ce a petrecut o noapte la maternitatea din Botoșani, au fost multiple. Femeia a suferit un edem pulmonar și avea insuficienţă cardio-respiratorie. De asemenea, sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”.

Timp de șapte ore, nu a fost înregistrată nicio mențiune în fișa sa medicală cu privire la proceduri de îngrijire sau intervenții terapeutice din partea personalului medical.

Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat  luna trecută purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati ” Botoşani, Ioan Asaftei.