Exclusiv. Avocata Diavolului, femeia de care ascultă cei mai periculoși interlopi. „Noi nu lucrăm cu sfinții”

Exclusiv. Avocata Diavolului, femeia de care ascultă cei mai periculoși interlopi. „Noi nu lucrăm cu sfinții”

Pe cei mai periculoși interlopi din România i-a apărat „Avocata Diavolului”, femeia care și-a căpătat acest renume după ce s-a încumetat să se implice în dosare „cu greutate”. Pe de altă parte, ea a apărat vedete și politicieni celebri.

Nume precum Ion Clămparu sau cei din Clanul Cordunenilor dau fior pe șira spinării oricărui român sau străin care au avut de a face cu ei. Atât ei, cât și alți infractori celebri au apelat, de-a lungul anilor la serviciil unei avocate pe care presa a numit-o:„Avocata Diavolului”.

 

În exclusivitate pentru evz.ro, avocata Gianina Vera Poroșnicu, din Iași, a dezvăluit, în cadrul unui interviu, detalii mai puțin cunoscute din viața celor mai periculoși interlopi, a unor criminali celebri dar și a unor politicieni sau a românului care a ajuns erou în Anglia, în timpul atacului terorist din iulie 2017.

 

 

În anul 2017, Gianina Vera Poroșnicu a acceptat să fie avocat pentru Ioan Clămparu, cel despre care președintele, de atunci, al României, Traian Băsescu, a declarat, printr-o ieșire fără precedent în public: „Este cel mai periculos infractor din Europa”.  Ea a gestionat, juridic, toate procesele lui împotriva Sistemului Penitenciar din România, procese ajunse acum la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Totodată, avocata a acordat asistența și reprezentarea juridică în celebrul dosar al Cordunenilor, cunoscutul clan de interlopi din Iaşi.

În ianuarie 2018, a preluat cazul celebrului Florin Morariu, eroul de la Londra, din atentatul terorist care a avut loc în noaptea de 3 spre 4 iulie 2017 și care a ajuns să dea în judecată statul britanic.

Anii 2018-2019 au fost anii în care l-a apărat în mai multe procese pe politicianul Andrei Năstase, politician cu reputație europeană, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, cel mai puternic partid de opoziție din Republica Moldova.

La începutul anului 2020 a intrat în „Dosarul Revoluției române din 1989”, dosar istoric, lucrat pe parcursul a 30 de ani, de către Parchetele Militare.

Ne puteți urmări și pe Google News