Evenimentul Zilei > Social > Falșii colindători, amendați și goniți de pe străzi. Tot ce nu are legătură cu tradiționalul va fi taxat
Falșii colindători, amendați și goniți de pe străzi. Tot ce nu are legătură cu tradiționalul va fi taxat

Falșii colindători, amendați și goniți de pe străzi. Tot ce nu are legătură cu tradiționalul va fi taxat

Se anunță măsuri vehemente împotriva colindărilor amatori. Manifestările care „nu au nimic în comun cu tradiționalul” vor fi aspru taxate. Amenzile deja au început să fie aplicate, este avertismentul lansat de un politician. Românii care vor să colinde în perioada sărbătorilor de iarnă 2021-2022 trebuie să fie foarte atenți la câteva detalii importante. 

Colindătorii falși vor fi amendați. Este decizia luată de un edil din Capitală, care a precizat că obiceiul mersului cu colinda implică modestie, talent, implicare și tradiție. Tot ceea ce nu are legătură cu tradiția va fi sancționat. Astfel, colindătorii care se plimbă pe străzi cu boxe, cu muzica setată la volum foarte ridicat, vor fi amendați. Nici pocnitorile nu vor fi tolerate.

Amenzi pentru colindătorii cu boxe 

„Așteptăm colindători adevărați”, a subliniat primarul Sectorului 6 din municipiul București. „Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, “în cazul colindelor, nu este vorba de o boxa plimbata… Este vorba despre altceva (modestie, talent, implicare, tradiție)”.

Colindătorii sunt bine primiți în Sectorul 6, dar nu cu boxe date la maxim printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora. Aviz colindătorilor cu boxe, doar ieri Poliția Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniștii publice. În Sectorul 6 așteptăm colindători adevărați!”, a transmis, miercuri, 8 decembrie, edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Pocnitorile nu vor mai fi permise în Sectorul 6

De asemenea, primarul liberal a mai precizat că Primăria sectorului pe care îl conduce a decis să nu autorizeze comercializarea de produse pirotehnice în teritoriu. „Pocnitorile produc un mare disconfort populației, aceste manifestări nu au nimic în comun cu “tradiționalul””, a precizat Ciprian Ciucu.

„Aflu că Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția Municipiului București au avizat așa ceva în Sectorul 6. Eu nu știu cum aceste instituții și-au permis să dea un astfel de aviz pentru depozitarea și comercializarea unor astfel de produse într-o baracă dintr-o parcare. Din punctul meu de vedere este vorba despre inconștiență, pericolul este evident.

M-aș fi așteptat ca după nenorociri precum Colectiv să fie mai atente. Pentru că nu avem atribuții să o închidem (doar poliția națională are) am dispus Politiei Locale să supravegheze acea locație non-stop și să strângă dovezi dacă vor comercializa minorilor astfel de produse, pentru a le prezenta Primăriei Generale (Poliția Municipiului București și-a dat avizul!) și Poliției MAI.

Din câte am înțeles alte primării de Sector au dat autorizații pentru așa ceva”, s-a mai exprimat primarul Sectorului 6.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: