Iată mesajul, pe care probabil l-ați citit deja: „Te rog…. din suflet, da si tu sfoara în tara dupa grupa AB pozitiv…Daca cineva e dispus sa doneze sânge…pentru o fetita cu aplazie medulara … Este la spitalul Fundeni (Bucuresti) , sectia de Pediatrie , are 11 ani , se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pâna la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar da mai departe!!! Nu-i greu!!! DOAMNE AJUTA!! (un simplu forward ajuta o viata de ingeras).”

În decurs de câteva ore, textul a ajuns la aproape orice utilizator al rețelei de socializare. După prânz, s-a aflat că e vorba de un caz din 2009, mediatizat la vremea respectivă chiar cu aceleași cuvinte, dar mult mai lung, fiind anunțate diagnosticele și conturile bancare unde se puteau face donații pentru niște intervenții chirurgicale. Dovada este un anunț umanitar dintr-un ziar al vremii.

Totuși share-urile au continuat. La ora 16.00, asaltat de românii cu suflet mare care doreau să doneze sânge, Centrul de Transfuzie Sanguină București a făcut următorul anunț: ” Apreciem disponibilitatea voastră de a da o mână de ajutor în cazul semnălarii unui caz care necesită transfuzie de sânge in spital.

De data aceasta, însă, vă dăm o veste bună: mesajul este din anul 2009, Alexandra are 19 ani, este bine, ultima internare a avut-o în februarie 2017 iar noi îi dorim mulți ani sănătoși și fericiți! Iar pe voi vă așteptăm la centru să donați și să salvați, pentru că mereu există o mamă, un unchi sau o prietenă care au nevoie de noi.”

La această oră e imposibil de stabilit de unde a pornit valul de mesaje, dacă e vorba de o greșeală care a devenit virală sau de o glumă proastă.