Asociaţia KinetoBebe şi Itsy Bisty FM vin în sprijinul părinţilor şi copiilor cu exerciţii zilnice, care pot fi uşor făcute de părinţi alături de cei mici, pentru a preveni sedentarismul şi efectele negative ale statului excesiv în faţa ecranelor. Kinetoterapeuţii Asociaţiei Kineto Bebe îi aşteaptă zilnic pe copii la înviorarea de dimineaţă pe frecvenţa Itsy Bisty FM . Facem sport acasă cu Itsy, Bitsy şi Andrei la îndemnurile vesele ale kinetoterapeuţilor, începând ziua cu energie şi zâmbet larg

 

În noul context în care plimbârile, orele de educaţie fizică, dar şi joacă în parc lipsesc copiilor este nevoie ca părinţii să poată include în programul zilnic al celor mici activităţi sportive, care să-i ajute să îşi menţină ritmul de dezvoltare, o stare fizică şi psihică sănătoasă. Asociaţia KinetoBebe a iniţiat programul Facem sport acasă care contracarează poziţiile vicioase de la nivelul spatelui şi umerilor, cauzate de statul prelungit în faţa dispozitivelor electronice.

Proiectul Facem sport acasă include recomandări zilnice de exerciţii pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 luna şi 16 ani atât la radio Itsy Bitsy, cât şi online.

Asociaţia KinetoBebe desfăşoară numeroase proiecte de promovare a vieţii sănătoase a copiilor şi acum vrea să ajute chiar şi de la distanţă copiii. Cei mici au mai tare nevoie de mişcare de când şcoala s-a mutat online. Încercăm să sprijinim părinţii cu recomandări şi susţinere la radio şi online din partea echipei de kinetoterapeuţi, care vine zilnic cu programe de mişcare moderată în casă, folosind obiecte la îndemână.” spune Raluca Chişu, fondatoarea Asociaţiei KinetoBebe.

Exerciţiile şi recomandările kinetoterapeuţilor sunt disponibile la Itsy Bitsy FM dimineaţa la 9:05 şi pe https://www.facebook.com/kinetobebe/ în fiecare zi.

***********

KinetoBebe este lider de piaţă în zona de recuperare pediatrică, oferind servicii de Kinetoterapie, Logopedie şi Psihologie. Centrele de Recuperare Pediatrică KinetoBebe sunt de 10 ani în București și au experiența a peste 10.000 de copii tratați, în trei clinici. Pe lângă acestea, KinetoBebe organizează conferințe și workshopuri de educare a părinților şi este coorganizator al cursurilor de formare profesională pentru kinetoterapeuți. De mai bine de un an, Centrele de Recuperare KinetoBebe sunt sub coordonarea Asociației KinetoBebe şi derulează programe prin care oferă copiilor proveniți din familii fără posibilități materiale, terapie gratuită.

 

ITSY BITSY este unica platforma integrata de comunicare dedicata copiilor, parintilor si educatorilor si include singurul post de radio din România pentru părinţi şi copii, platforma online www.itsybitsy.ro, ateliere pentru părinţi şi copii şi evenimente pentru timpul liber în familie. Itsy Bitsy FM emite în eter în Bucuresti și în peste jumătate din teritoriul României. Lumea Itsy Bitsy o puteţi accesa oriunde şi oricând, prin intermediul aplicaţiei gratuite ITSY BITSY FM, disponibilă în GooglePlay şi AppStore. Itsy Bitsy a inițiat și obținut, împreună cu partenerii săi, ca 1 Iunie să fie zi liberă naţională pentru toţi românii şi are în derulare iniţiativa strategică naţională de prevenire a bullying-ului.