Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebook aplică o URIAȘĂ LOVITURĂ tuturor utilizatorilor. Efectele sunt DEVASTATOARE pentru oameni
Facebook aplică o URIAȘĂ LOVITURĂ tuturor utilizatorilor. Efectele sunt DEVASTATOARE pentru oameni

Facebook aplică o URIAȘĂ LOVITURĂ tuturor utilizatorilor. Efectele sunt DEVASTATOARE pentru oameni

Scandalurile în care a fost implicată rețeaua Facebook în legătură cu lipsa intimității utilizatorilor continuă la un nivel mai înalt.

Potrivit unui document depus de Facebook în 2017, care a fost făcut public recent, compania ar dori să breveteze o funcție cu ajutorul căreia poate analiza cu cine locuiești. 

Sistemul descris în brevet ar presupune compilarea datelor obținute din fotografii, taguri (etichete), descrieri, actualizări de stare, adresa IP a utilizatorului și lista de utilizatori Facebook care folosesc aceeași adresă IP. Cu ajutorul acestor date, Facebook ar putea deduce câte persoane stau în aceeași locuință, notează max-media.ro.

Într-un exemplu, Facebook descrie un utilizator de sex masculin care postează mai multe poze cu doi utilizatori de sex feminin, care apar în mod repetat fie în fotografiile pe care le publică, fie în fotografiile în care prietenii îl etichetează. Una dintre imaginile publicate este cu o fată cu descrierea “îngerul meu” (“my angel”). Sistemul ar putea deduce că există trei persoane în locuința sa — un bărbat și două femei — și că utilizatorii de sex feminin sunt probabil soția și fiica.

Acest lucru ar putea sau nu să fie corect, dar i-ar ajuta pe agenții de publicitate să vizeze acel utilizator care se încadrează în acele caracteristici demografice — chiar dacă el nu a făcut public ce fel de relații are cu cei doi utilizatori de sex feminin, scrie The Verge.
Brevetul ar putea împiedica alte companii să utilizeze tehnologia, permițând rețelei de socializare să-și mențină avantajul ca platformă publicitară. Capacitatea de a determina cine locuiește cu cine ar putea ajuta la o mai bună direcționare a anunțurilor către utilizatori.

Reprezentanții Facebook au declarat pentru L.A. Times că nu vor comenta situația, dar Facebook aplică uneori pentru brevete fără intenția de a folosi tehnologia.