Furie în jurul unei schimbări făcute de Facebook. "Să nu mai faceţi asta niciodată!"

Furie în jurul unei schimbări făcute de Facebook. "Să nu mai faceţi asta niciodată!"

Adresele de e-mail de la Facebook au fost introduse în luna aprilie a acestui an şi au fost opţionale.

Cea mai mare reţea de socializare online le-a schimbat adresa principală de e-mail a utilizatorilor. Dacă până acum fiecare îşi alegea o adresă la care să primească mesajele de pe Facebook, oamenii lui Zuckerberg, fără să-şi întrebe utilizatorii, a ales să le pună, automat, adresa de tip "@facebook.com". Modificarea le-ar putea aduce mai mult trafic pe paginile companiei şi, implicit, preţuri mai mari pentru publicitate. Mulţi utilizatori Facebook sunt, însă, revoltaţi de decizia companiei, pe care o drescriu drept "jalnică" şi "enervantă". Mai mult, unii au publicat instrucţiuni în detaliu care îţi arată cum să revii adresa originală de e-mail în Timeline:

  • Accesaţi profilul personal şi alegeţi care dintre adresele de e-mail să fie vizibilă şi care nu.
  • Daţi hide adresei @facebook.com şi lăsaţi activă adresa pe care o doriţi.

Facebook este criticată pentru faptul că nu şi-au anunţat utilizatorii despre această schimbare şi că nici nu li s-a acordat dreptul de a-şi alege adresa de e-mail principală. Mai mulţi uitilizatori şi-au exprimat nemulţumirea pe Twitter:

  • "Un anunţ în această privinţă ar fi fost frumos, nu să schimbaţi pur şi simplu adresele"
  • "Încă o treabă foarte proastă făcută de Facebook"
  • "Bună idee să convingeţi oamenii să o folosească"
  • "Să nu mai faceţi asta niciodată!"

Compania asigură însă, prin intermediul unui comunicat, că adresele noi vor fi folosite numai dacă utilizatorii Facebook doresc acest lucru. Mai nou, Facebook a dezvăluit o aplicaţie care te-ar ajuta să-ţi găseşti şi să te întâlneşti cu prietenii care sunt în apropiere. Softul cu pricina se numeşte "Find Friends Nearby", iar dacă contul tău nu e protejat, te pot identifica şi străini care au deschisă conexiunea prin Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi era anunţată ca un mare succes al reţelei de socializare, listarea la bursă a Facebook a fost un uşor eşec.

Încă de la apariţia pe bursă, tranzacţiile au înregistrat scăderi, iar echipa lui Zuckerberg a spus că vor face o investigaţie, întrucât aceste deprecieri sunt suspecte.