Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum va „vaccina” FACEBOOK postările anti-vaccin
Cum va „vaccina” FACEBOOK postările anti-vaccin

Cum va „vaccina” FACEBOOK postările anti-vaccin

După ce senatorul American Adam Schiff a trimis o scrisoare publică în care trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea trand-ului de anti-vaccinare, reprezentanții Facebook analizează posibilitatea de a bloca mesajele care sunt împotriva vaccinării, implicându-se astfel în campania de vaccinare.

Una dintre măsuri ar putea fi limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conţinut din recomandările care apar în diverse secţiuni ale reţelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate, mai ales că și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat o listă cu amenințările la viață pentru anul în curs. O premieră absolută pentru acestă listă sunt antivacciniștii care se află în TOP 10, ocupând locul opt. Astfel, aceștia „amenință să inverseze progresele înregistrate în combaterea bolilor prevenite de vaccinuri”, se arată în raportul OMS.

Organizația Mondială a Sănătății consideră că „vaccinarea este una dintre cele mai rentabile metode de evitare a bolii – în prezent previne 2-3 milioane de decese pe an și încă 1,5 milioane ar putea fi evitate dacă s-ar îmbunătăți acoperirea globală a vaccinărilor. Rujeola, de exemplu, a înregistrat o creștere de 30% a cazurilor la nivel global.