Evenimentul Zilei > Social > Facebook, lovitură pentru milioane de utilizatori. Toți așteptau asta cu sufletul la gură
Facebook, lovitură pentru milioane de utilizatori. Toți așteptau asta cu sufletul la gură

Facebook, lovitură pentru milioane de utilizatori. Toți așteptau asta cu sufletul la gură

Facebook a decis să amâne lansarea în Europa a aplicaţiei sale de întâlniri online, după ce o autoritate irlandeză cu rol de reglementare a organizat luni o inspecţie în birourile din Dublin ale reţelei de socializare, a anunţat joi un purtător de cuvânt al companiei americane, citat de AFP.

„Ne vom acorda ceva mai mult timp pentru a ne asigura că produsul va fi pregătit pentru piaţa europeană”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Grupul american doreşte să se asigure că noua sa aplicaţie – Facebook Dating – nu va genera probleme legate de administrarea datelor personale ale utilizatorilor.

Într-un comunicat publicat miercuri seară, Oficiul comisarului pentru protecţia datelor personale (DPC) din Irlanda a anunţat că a organizat luni o inspecţie în birourile deţinute de Facebook în oraşul Dublin, de unde a ridicat anumite documente.

Un purtător de cuvânt al DPC a declarat că acţiunea în cauză a fost prima inspecţie de acest tip care a vizat o companie majoră din industria tehnologiei după implementarea la nivelul Uniunii Europene, în mai 2018, a Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).

Întrucât sediul european al Facebook se află în Irlanda, autorităţii irlandeze cu rol de reglementare îi revine sarcina de a se asigura în numele UE că normele GDPR vor fi respectate.

DPC a precizat că a fost contactat de reprezentanţii Facebook în legătură cu proiectul aplicaţiei de întâlniri online pentru prima dată pe 3 februarie.

„Am fost foarte îngrijoraţi de faptul că atunci a fost pentru prima dată când Facebook ne-a contactat, ţinând cont că reprezentanţii săi doreau să lanseze aplicaţia pe 13 februarie”, chiar înainte de Sfântul Valentin, a subliniat autoritatea irlandeză cu rol de reglementare.

DPC mai spus că nicio informare şi nicio documentaţie nu i-au fost furnizate pe 3 februarie în legătură cu normele de protecţie a datelor personale, fapt care a determinat autoritatea irlandeză să inspecteze birourile Facebook din Dublin.

Reţeaua de socializare a lansat deja într-o manieră progresivă noua sa aplicaţie de întâlniri online pe continentul american şi în Asia de Sud-Est în 2019.

Facebook Dating se numără deja „printre primele servicii de întâlniri online” din lume, a declarat la sfârşitul lunii ianuarie fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care se aşteaptă ca această aplicaţie „să continue să crească”