„Ne vom acorda ceva mai mult timp pentru a ne asigura că produsul va fi pregătit pentru piaţa europeană”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Grupul american doreşte să se asigure că noua sa aplicaţie – Facebook Dating – nu va genera probleme legate de administrarea datelor personale ale utilizatorilor.

Într-un comunicat publicat miercuri seară, Oficiul comisarului pentru protecţia datelor personale (DPC) din Irlanda a anunţat că a organizat luni o inspecţie în birourile deţinute de Facebook în oraşul Dublin, de unde a ridicat anumite documente.

Un purtător de cuvânt al DPC a declarat că acţiunea în cauză a fost prima inspecţie de acest tip care a vizat o companie majoră din industria tehnologiei după implementarea la nivelul Uniunii Europene, în mai 2018, a Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).

Întrucât sediul european al Facebook se află în Irlanda, autorităţii irlandeze cu rol de reglementare îi revine sarcina de a se asigura în numele UE că normele GDPR vor fi respectate.

DPC a precizat că a fost contactat de reprezentanţii Facebook în legătură cu proiectul aplicaţiei de întâlniri online pentru prima dată pe 3 februarie.

„Am fost foarte îngrijoraţi de faptul că atunci a fost pentru prima dată când Facebook ne-a contactat, ţinând cont că reprezentanţii săi doreau să lanseze aplicaţia pe 13 februarie”, chiar înainte de Sfântul Valentin, a subliniat autoritatea irlandeză cu rol de reglementare.

DPC mai spus că nicio informare şi nicio documentaţie nu i-au fost furnizate pe 3 februarie în legătură cu normele de protecţie a datelor personale, fapt care a determinat autoritatea irlandeză să inspecteze birourile Facebook din Dublin.

Reţeaua de socializare a lansat deja într-o manieră progresivă noua sa aplicaţie de întâlniri online pe continentul american şi în Asia de Sud-Est în 2019.

Facebook Dating se numără deja „printre primele servicii de întâlniri online” din lume, a declarat la sfârşitul lunii ianuarie fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care se aşteaptă ca această aplicaţie „să continue să crească”