Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebook dă în judecată Apple. Ce motiv invocă gigantul tehnologic din SUA
Facebook dă în judecată Apple. Ce motiv invocă gigantul tehnologic din SUA

Facebook dă în judecată Apple. Ce motiv invocă gigantul tehnologic din SUA

Facebook ar urma să dea în judecată compania Apple pe baza unor acuzați conform cărora aceștia ar abuza de poziția lor dominantă de pe piață.

Compania Apple ar urma să fie dată în judecată de către Facebook. Gigantul tehnologic motivează această mișcare destul de succint.

Cei de la Facebook consideră că Apple, companie condusă de Tim Cook, profită de poziția sa. Cu alte cuvinte, poziția dominantă deținută de Apple ar fi folosită în dezavantajul dezvoltatorilor web.

În principal este vorba despre dezvoltatorii de aplicații din AppStore.

La acest moment nu a fost confirmat niciun proces legal.

Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a declarat că Apple este un rival veritabil. El a făcut aceste declarații în contextul în care cele două companii au public țintă asemănător.

„Privim Apple din ce în ce mai mult ca pe unul dintre cei mai mari competitori.

Apple are toate stimulentele necesare pentru a se folosi de poziția dominantă a platformei sale cu scopul de a interveni asupra asupra altor aplicații și a-și favoriza propriile servicii”, a declarat Zuckerberg, la conferința de prezentare a rezultatelor financiare.

Cele două companii sunt rivale prin faptul că Apple are multe aplicații proprii ce seamănă cu cele deținute de Facebook.

Apple, dat în judecată de Facebook?

Mark Zuckerberg a criticat aplicația iMessage, un serviciu de mesagerie al Apple. El a sugerat că WhatsApp este o aplicație mai bună în ceea ce privește confidențialitatea datelor.

„iMessage stochează copii de siguranță (backups-eng.) ale mesajelor, fără criptare end-to-end, iar acest lucru are loc automat dacă nu dezactivezi funcția din iCloud.

Deci Apple și guvernele au posibilitatea de a accesa mesajele celor mai mulți utilizatori. Așa că, în ceea ce privește aspectul cel mai important – protejarea mesajelor utilizatorilor, cred că WhatsApp este superior”, a adăugat Zuckerberg, potrivit Bloomberg, scrie RomaniaTV.

„Apple se comportă anticoncurențial, folosindu-se de controlul deținut asupra App Store pentru a obține profit în detrimentul creatorilor și al micilor afaceri. Punct”, a declarat vicepreședintele Facebook pentru publicitate și produse de afaceri, Dan Levy, în decembrie.