Măsura va fi aplicată și în România și se speră să-i prrotejeze astfel pe minori de pedofili și, deși specialiștii susțin că accesul la astfel de rețele este foarte greu de controlat, acest lucru nu este imposibil.  

Noua directivă europeană impune ca minorii sub 16 ani să nu-și mai poată cera conturi pe reţelele sociale, inclusiv pe Facebook, sau nu le vor mai putea accesa fără acordul părinţilor. 

Altfel spus, părinții care au copii sub această vârstă vor fi obligați să-și dea acordul ca aceștia să folosească rețelele de socializare.

Iată ce scrie în Articolul 8 al Noul Regulament UE privind Protecţia Generală a Datelor: ”În ceea ce priveşte oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil, prelucrarea datelor cu caracter personal este legală dacă copilul are cel puţin vârsta de 16 ani. Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, respectivă prelucrare este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului.”

Prevederile ar trebui să intre în vigoare înceepând cu luna mai 2018.