Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ de securitate la Facebook. MILIOANE de conturi au fost afectate
ALERTĂ de securitate la Facebook. MILIOANE de conturi au fost afectate

ALERTĂ de securitate la Facebook. MILIOANE de conturi au fost afectate

Un bug care ar fi afectat 6,8 milioane de utilizatori, care a folosit rețeaua de socializare pentru a permite altor aplicații accesarea fotografiilor utilizatorilor, a fost descoperit, a anunțat Facebook vineri.

Compania a anunţat într-un articol publicat pe blogul companiei că problema a fost rezolvată, dar că ar fi afectat până la 1.500 de aplicaţii create de 876 de dezvoltatori. 

Facebook a precizat că este posibil ca aplicaţiile să fi avut acces la o cantitate mai mare de fotografii decât în mod obişnuit, timp de 12 zile, în perioada 13 septembrie -25 septembrie. 

Această problemă este cea mai recentă dintr-o serie de dificultăţi în domeniul securităţii pe care gigantul tehnologic le-a dezvăluit anul acesta, printre care şi scandalul Cambridge Analytica declanşat în aprilie şi o breşă de securitate care a afectat circa 30 de milioane de conturi în luna octombrie. 

Acţiunile Facebook au scăzut cu 1,3 procente la valoarea de 143,07 de dolari în prima şedinţa de tranzacţionare de vineri. Indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 0,9 procente, informează Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: