Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDAL IMENS la Facebook! Aplicația SECRETĂ cu care rețeaua de socializare TE SPIONEAZĂ. Sunt implicați MINORI
SCANDAL IMENS la Facebook! Aplicația SECRETĂ cu care rețeaua de socializare TE SPIONEAZĂ. Sunt implicați MINORI

SCANDAL IMENS la Facebook! Aplicația SECRETĂ cu care rețeaua de socializare TE SPIONEAZĂ. Sunt implicați MINORI

Rețeaua de socializare Facebook a recunoscut că a plătit, în secret, mai multe persoane pentru a folosi o aplicație care îi permitea companiei să extragă date de pe telefoanele utilizatorilor, dar și întregul istoric al navigării pe internet, atât de pe PC-uri, cât și telefoane.

Programul „Facebook Research” a rulat din 2016, doar pe telefoanele iPhone. Utilizatorii cu vârste între 15 și 35 de ani erau plătiți cu aproximativ 20 de dolari pe lună pentru a folosi programul, potrivit TechCrunch.

Facebook a fost nevoită să suspende aplicația la cererea companiei Apple, pe motiv că ar încălca regulamentul magazinului de aplicaţii iOS.

Rețeaua de socializare a confirmat informațiile cu privire la „Facebook Research”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.