Evenimentul ZileiInternationalFacebook a șters peste 3 miliarde de conturi false. Anunțul incredibil făcut de Mark Zuckerberg

Facebook a șters peste 3 miliarde de conturi false. Anunțul incredibil făcut de Mark Zuckerberg

Facebook a șters peste 3 miliarde de conturi false. Anunțul incredibil făcut de Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg, președintele Facebook, a declarat că în ultimele șase luni au fost eliminate nu mai puțin de 3 miliarde de conturi false, înainte să devină active. Potrivit AFP, ceicare își doreau să creeze aceste conturi aveau interese malițioase. Cu toate acestea, președintele rețelei de socializare refuză să închidă compania.

Concret vorbind, gigantul Facebook a închis în intervaul septembrie – decembrie 2018 aproximativ 1,2 miliarde de conturi false. Aproape dublu s-a întâmplat pentru perioada ianuarie – aprilie 2019, cifra estimată fiind în jurul a 2,2 miliarde. Problema este explicată de specialiști „din cauza creșterii atacurilor automate realizate de actorii malițioși (care caută) să creeze un volum mare de conturi în același timp”.

„Eradicarea conținutului nociv, prevenirea ingerinței în alegeri, asigurarea că avem instrumentele potrivite de confidențialitate, printre altele, sunt, în opinia mea, cele mai importante la ora actuală și nu cred că dezmembrarea companiei le va rezolva”, a spus președintele Facebook, în timp ce susținea o conferința de presă.

Din cauza acestor întâmplări, mai mulți candidați democrați din SUA, care s-au înscris în cursa pentru prezidențialele din 2020, de exemplu Elizabeth Warren sau Bernie Sanders, au solicitat dezmembrarea Facebook și a altor giganți ai tehnologiei. Unii membri ai Partidului Democrat consideră că rețelele de socializare au devenit mult prea puternice.

 


Accesează: