Evenimentul Zilei > Justitie > FABRICANTUL de DROGURI. Românul care producea CANNABIS de SUTE DE MII de EURO în capitala României
FABRICANTUL de DROGURI. Românul care producea CANNABIS de SUTE DE MII de EURO în capitala României

FABRICANTUL de DROGURI. Românul care producea CANNABIS de SUTE DE MII de EURO în capitala României

O adevărată fabrică de droguri au descoperit poliţiştii şi procurorii DIICOT într-o locuinţă din Bucureşti. Un tânăr avea pregătită, pentru vânzare, cantitatea de 30 de kilograme de cannabis. Valoarea “producţiei” crescută timp de două luni i-ar fi adus traficantului un beneficiu de peste 300.000 de euro.

Un bucureştean de 27 de ni a demarat o afacere extrem de profitabilă, dar şi riscantă. El şi-a transformat casa într-o adevărată fabrică de droguri unde cultiva cannabis şi prepara marijuana. Poliţiştii de la Criminalitate Organizată şi procurorii DIICOT au descoperit, joi, în locuinţa lui Sebastian Niculae, situată în Sectorul 2 al Capitalei, circa 30 de kilograme de droguri.

Valoarea unui gram de cannabis este estimat la 50 de lei. Un calcul simplu arată că tânărul avea acasă o mică avere, de vreo 330.000 de euro. Plantele de cannabis, susţin specialiştii, ajung la maturitate între 50 şi 70 de zile, ceea ce însemnă că  producătorul de droguri de acest gen poate câştiga cel puţin o sută de mii de euro pe lună.

Fabricantul de droguri a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore,de procurorii DIICOT, pentru trafic ilicit de droguri de  risc în formă continuată, faptă pentru care riscă o pedeapsă cu  închisoarea de la 3 la 15 ani. El urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

DIICOT transmite că, joi, împreună cu ofiţeri de de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi jandarmii de la trupele de intervenţie, au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Sebastian Nicula, situată în municipiul Bucureşti,  sector 2.

În timpul percheziţiei, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 30 de kilograme de cannabis. Aproximativ 20 de kilograme reprezenta  masa vegetală uscată, preparată pentru vânzare. Oamenii legii au descoperit, însă, şi o cultură indoor care conținea 16 plante cannabis și 23 de grame de rezină de cannabis.

De asemenea, au fost confiscate sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, precum instalații de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare și de încălzire) și sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare, etc.

Totodată, a fost ridicată suma de 5.100 de lei, bani proveniţi din vânzarea cannabisului, precum și telefoane mobile și cartel folosite de traficant.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: