Evenimentul Zilei > Actualitate > Fabrică ilegală de „mașini de lux” în Brazilia
Fabrică ilegală de „mașini de lux” în Brazilia

Fabrică ilegală de „mașini de lux” în Brazilia

O fabrică ilegală, care producea replici ale unor maşini de lux, a fost închisă în Brazilia. Supermaşinile erau vândute pe rețele de socializare, mult sub prețul pieței.

O mașină de lux ”fake” costa în medie 60.000 de dolari. Nu e un preț mic, dar, pentru pasionații de Lamborghini sau Ferrari, putea trece drept o mare afacere, fiind de cinci până la de șapte ori mai ieftin decât valoarea reală de piață.

Autoritățile au descoperit că în fabrica din Brazilia se produceau supermașini pe bandă rulantă. Escrocii foloseau diverse componente de la mașini uzate, le recondiţionau și le puneau emblemele mașinilor de lux.

Totul a ieșit la iveală după ce o casă de avocatură din Italia a descoperit, pe internet, că brazilienii scoseseră la vânzare un Ferrari cu numai 43.000 de euro, în condițiile în care originalul costă aproximativ 350.000 de euro, de peste opt ori mai mult. După ce au fost puse în gardă autoritățile braziliene, s-a descins la uzina de falsuri, iar descoperirile au fost șocante. Afacerea era pusă la punct de doi bărbați, tată și fiu. Când au ajuns oamenii legii, aceștia lucrau în paralel la asamablarea a opt replici ale mașinilor de lux. În timpul perchezițiilor, au mai fost găsite piese pentru alte patru mașini.

Cei doi vor fi acum judecați pentru încălcarea drepturilor de proprietate industriale și se fac cercetări pentru a stabili câte mașini falsificate au reușit să pună pe piață până acum.

Sursa: TVR.ro